Lavkarbo Dronning Mauds fromasj

Hei!

Mai måned byr på (for mange), mange festlige anledninger og i den anledning deler jeg denne lavkarbo versjonen av Dronning Maud fromasj/ dessert /pudding – kjært barn har mange navn 😉 Den er også kalt Haugesund dessert.

Denne fest-desserten ble laget første gang da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte Haugesund på sin signingsferd i 1906.

Det er vanlig å smaksette med ca 1/2 dl portvin, det har jeg ikke gjort da min er mer ” barnevennlig”.

Desserten er også god toppet med feks bringebær og blåbær, det hadde ikke jeg for hånden  idag, men det vil så absolutt sette mer farge på desserten!

Dronning Maud fromasj

5 dl kremfløte

1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens  (etter smak)

5 egg

4-5 ss søtning, jeg brukte 4 ss sukrin melis

7 plater gelatin

2 -3 ss kokende vann

150 -200 gram sukkerfri sjokolade (feks sukrin sjokolade)

For mer smaktilsett feks noen dråper rom-essens eller  ca 1/2 dl portvin

 

Start med å vispe kremen sammen med vaniljepulver  til en tykk og stiv krem.

Ha den over i en annen bolle og sett den i kjøleskapet.

Viktig at eggene vispes i ren bolle. Visp egg og søtning til eggedosis,

Legg gelatinen i kaldt vann.

Riv sjokoladen på et rivjern.

Klem vannet av de myke gelatinplatene, og løs de opp med ca 2 -3  ss kokende varmt vann mens du visper det til det er helt oppløst i vannet.

 La dette avkjøles litt (ca 5 minutter), visp litt til på nytt,  før du heller den oppløste  gelatinen over i eggedosisen og  pisk den inn på lav hastighet.

Tilsett så kremen som vispes inn for hånd, (og smak til med rom-essens/portvin viss du ønsker det)  forsiktig så ikke all luften av desserten går ut.

Hell så 1/3 av fromasjen over i en dessertskål.

Så strør du  revet sjokolade over, før du heller 1/3  av fromasjen over og strør sjokolade og tilslutt siste del av fromasjen og sjokolade på toppen.

Sett fromasjen i kjøleskapet til den er stivnet i ca 5-6 timer, den kan gjerne stå over natten.

Håper det smaker!

 

GOD HELG!

 

#lavkarbo #dronningmaudsfromasj

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg