Lavkarbo Dronning Mauds pudding

Hei,

Ja nå er det ikke lenge til 17.mai 🙂

Idag laget jeg pavlovaen igjen fra forrige helg, og da hadde jeg 3 eggeplommer til overs så da ble det liksågodt laget Dronning Mauds pudding også 😀

 

Dronning Maud pudding

(4 porsjoner)

 

3 eggeplommer

3 ss sukrinmelis (eller annen søtning)

Noen dråper flytende Natreen, etter smak

3 dl kremfløte

0,5 dl portvin eller noen dråper romessens

3 plater gelatin

0,5 dl kokende vann

100 gram sukkerfri sjokolade, feks Cloetta

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter.

Visp eggeplommer med sukrin til eggedosis.

Visp fløten til krem.

Kok opp 0,5 dl vann.

Klem vannet av gelatinen som nå er blitt myk.

Legg gelatinen oppi det kokende vannet og rør så gelatinen smelter inn i vannet.

Hell den oppløste gelatinen oppi eggedosisen.

Tilsett så kremen som vendes forsiktig inn i eggedosisen.

Riv sjokoladen på et rivjern.

Finn frem porsjonsglass eller skåler og legg fromasj og sjokolade lagvis.

avslutt med revet sjokolade på toppen og gjerne friske bær.

La desserten stivne i minst  6 timer (gjerne natten over)  i kjøleskap.

Håper det smaker!

Ønsker deg en god helg!

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

#lavkarbo #dronningmaud #pudding #17mai

8 kommentarer
    1. For en nydelig dessert – ser berre lekker ut – og for meg som er et dessert-menneske er dette fristende 😀

      Ønsker deg god helg og en herlig feiring i morgen !

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg