Lavkarbo fastelavn boller

Hei,

Boller altså…! Hvem kan si nei til boller?? Og i tillegg fylt med krem 🙈🙈🙈 Disse bollene er uten sukker og gluten og kan nytes (for mange) med god samvittighet.

Skal du lage boller til helgen?

 

 

 

 

 

 

Boller

(ca 5-6 stk)

 

2 egg

30 gram sukrin gold (eller annen søtning)

75 gram havrefiber

15 gram kokosmel

1,5 ss psyllium/ fiber husk

1 ts vaniljepulver (Helsefreak.no)

3 ts kardemomme

1 toppet ss bakepulver

1 ts pofiber

   1,5 dl (halvt beger) rømme

1 dl kremfløte

 

Start med å vispe egg og sukrin i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.

Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi eggene.

La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.

Tilsett rømme og kremfløte.

La deigen stå i ca 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å rulle boller med.

Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette litt mer havrefiber/kokosmel.

Rull 5-6 boller og legg de på stekeplate ikledd bakepapir.

Pensle med litt vann eller vispet egg på toppen, og dryss gjerne litt havrefiber over før de settes i ovnen.

Ikke forvarm stekeovnen, men sett bollene midt i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme).

Stek ca 30 minutter til bollene er gjennomstekte, legg gjerne et bakepapir over de dersom de begynner å bli mørke på toppen.

Avkjøl bollene på rist.

Visp krem med ønsket søtning og gjerne litt vanilje.

Du kan også blande inn bær eller syltetøy i kremen for å få farge på kremen slik jeg gjorde her.

Del bollene i to og legg krem på nedreste del av bollen, sett toppen oppå og dryss sukrinmelis over, jeg har i tillegg et gulldryss over (kjøpt hos Meny) for ekstra luksus 😊😊😊

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god helg!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

#lavkarbo #lowcarb #keto #boller #ketoboller #fastelavn #nutrition #helg #weekend

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg