Hei,
Boller altså…! Hvem kan si nei til boller?? Og i tillegg fylt med krem 🙈🙈🙈 Disse bollene er uten sukker og gluten og kan nytes (for mange) med god samvittighet.
Skal du lage boller til helgen?
Boller
(ca 5-6 stk)
2 egg
30 gram sukrin gold (eller annen søtning)
75 gram havrefiber
15 gram kokosmel
1,5 ss psyllium/ fiber husk
1 ts vaniljepulver (Helsefreak.no)
3 ts kardemomme
1 toppet ss bakepulver
1 ts pofiber
1,5 dl (halvt beger) rømme
1 dl kremfløte
Start med å vispe egg og sukrin i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi eggene.
La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.
Tilsett rømme og kremfløte.
La deigen stå i ca 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å rulle boller med.
Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette litt mer havrefiber/kokosmel.
Rull 5-6 boller og legg de på stekeplate ikledd bakepapir.
Pensle med litt vann eller vispet egg på toppen, og dryss gjerne litt havrefiber over før de settes i ovnen.
Ikke forvarm stekeovnen, men sett bollene midt i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme).
Stek ca 30 minutter til bollene er gjennomstekte, legg gjerne et bakepapir over de dersom de begynner å bli mørke på toppen.
Avkjøl bollene på rist.
Visp krem med ønsket søtning og gjerne litt vanilje.
Du kan også blande inn bær eller syltetøy i kremen for å få farge på kremen slik jeg gjorde her.
Del bollene i to og legg krem på nedreste del av bollen, sett toppen oppå og dryss sukrinmelis over, jeg har i tillegg et gulldryss over (kjøpt hos Meny) for ekstra luksus 😊😊😊
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lowcarb #keto #boller #ketoboller #fastelavn #nutrition #helg #weekend