Hei!
Det er fredag og fastelavn står for døren 😀
Boller med krem er bare fantastisk godt, og disse bollene er intet unntak 🙂 De er både sukkerfri og glutenfri og inneholder lite karbohydrater. Det er brukt mandelmel (malte mandler og kokosmel (finmalt kokos fra Funksjonellmat) som erstatning for hvetemelet.
De sprekker en del under steking, men er både myke og saftige og smaker kjempegodt!
Fastelavn boller (lavkarbo)
(4 stk)
1 egg
5 ss natreen strø (eller annen søtning, men husk mengde justering)
2 ss kremfløte
3 ss seterømme
50 gram smør (smeltet)
ca 100 gram mandelmel (ikke fettredusert, jeg brukte Coops sitt mandelmel)
30 gram kokosmel, finmalt (funksjonellmat.no/ helsekost)
2 ts bakepulver
2-3 ss psyllium /fiberhusk
4 ts kardemomme
1/2 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
Sukrinmelis til topping/ dryss
Fyll:
Alternativ 1:
Visp ca 2 dl kremfløte med litt natreen strø/eller annen søtning og vaniljepulver.
Også godt med en spiseskje med sukkerfri syltetøy i bunnen og krem oppå.
Alternativ 2:
Bland sukkerfritt syltetøy og krem.
Alternativ 3:
Visp krem, søtning og noen dråper romessens. Så får du en deilig romkrem.
Slik lager du bollene:
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og natreen til eggedosis.
Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje og litt og litt mandelmel, kokosmel og psyllium/ fiberhusk.
La deigen svelle ca 10 minutter.
Tilsett eventuelt mer mandelmel eller psyllium/ fiberhusk viss deigen er veldig våt og klissete. Deigen skal være lett å rulle boller med.
Rull boller og stek på bakepapir midt i stekeovnen i ca 15 -20 minutt.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott helg!
Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lavkarboboller #fastelavn
Hvor mange karbo i hele deigen / bolle?
Ca 2-3 gram karbo per bolle 🙂