Lavkarbo fløyelsmyk sjokoladekake

Hei 😊

Denne kaken er såååå god, og da jeg delte bilde av denne herligheten på instagram var det mange som spurte etter oppskrift 💗 Dette er samme utgangspunkt som tidligere sjokoladekake jeg har delt her, med noen små justeringer 😁💗

HER kan du se video hvordan jeg lager mønsteret på kaken 😄

 

 

Sjokoladekake

(form: 25 cm X 25 cm)

3 egg

1dl natreen strø

1dl sukrin gold

75 gram sukkerfri sjokolade

50 gram smeltet smør

40 gram bakekakao (eller sukrin chocolate drink pulver)

1 ts bakepulver

2 ts vaniljeessens eller ekte vaniljepulver

80 gram mandelmel  (ikke fettredusert mandelmel)

2 ss ferdig kaffe

Valgfritt: 50 gram hakket sukkerfri sjokolade (ha det i tilslutt)

 

 

Sett stekeovnen på 175 grader (oppe og nede varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis.

Smelt smør og ha i hakket sjokolade som du smelter inn i smøret på laveste temperatur. Tilsett kaffen.

Tilsett det tørre: mandelmel, bakekakao og bakepulver  i eggedosisen som røres varsomt inn.
Tilsett væsken og vaniljeessens/vaniljepulver og rør varsomt. Rør gjerne inn hakket sjokolade.

Kle en ildfast form med bakepapir og hell røren oppi.

Sett formen  midt i forvarmet stekeovn i ca  20 minutter (følg med da dette varierer fra ovn til ovn).

Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.

Skjær opp i små ruter og dryss gjerne litt sukrinmelis over.

Håper det vil smake!

💗

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg