Reklame | Helsefreak.no
Hei,
Foccacia er kjempegodt som tilbehør til både supper og feks lasagne. Lavkarbo foccacia har ikke helt samme konsistens som vanlig vanlige foccacia, men det smaker godt. Jeg penslet med olje oppå og drysset havsalt oppå, og da fikk brødet en litt hard skorpe, ellers er brødet mykt inni. Nå var det en leser som tipset meg om at hun har byttet ut 1 ss med bakepulver med 1 ts bakepulver og 1 ts tørrgjør og sukrin ble erstattet med finesse, og brødet hennes ble veldig luftig og fint, så dette skal jeg jammen prøve 💗 Tusen takk for tipset Marianne P Jenssen💗
Foccacia
(en liten brødform/ ildfast form ca: 10 cm X 15 cm)
2 egg
1 ss sukrin
75 gram havrefiber
15 gram kokosmel
1,5 ss fiberhusk/psyllium
1 ss bakepulver
1 ts salt
1,5 dl rømme (et halvt beger)
1 dl kremfløte
1 ts pofiber
1/2 liten ts Xanthagum (kan sløyfes)
litt matolje til å smøre på toppen
havsalt til å drysse på toppen
Litt Ramsløk krydder på toppen, kan gjerne tilsette litt i deigen også (Ramsløk HER)
Pynt:
1 håndfull sorte oliven, skjært i to.
cherry tomater
basilikumblader
gressløk
Visp egg og sukrin i ca 10 minutter.
Tilsett de tørre ingredienser og så de våte.
Legg deigen i en form med bakepapir i bunne og trykk fingrene nedi deigen til små groper.
Pensle med olje og trykk litt nedi deigen oliven, cherrytomater etc.
Avslutt med et dryss havsalt.
Sett brødet midt i kald stekeovn på 200 grader (over og under varme) og stek i ca 30 minutter (følg med!)
Brødet er aller best nystekt. Det kan fryses.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lowcarb #nutrition #foccacia #hjemmelaget #brød