Lavkarbo fylte middagspannekaker

Hei!

Dagens rett er pannekaker  fylt med en deilig krem av spinat og ricotta ost

Dette ble et mettende og godt måltid.

Disse pannekakene er både sukkerfri og glutenfri!

 

Jeg vil også tipse om 3 lavkarbo facebook grupper som er supre å følge:

Litt Lettere – I Kropp og Sjel ; en herlig lavkarbo og motivasjonsgruppe som virkelig har fokus på å løfte hverandre opp!

Lavkarbo og karbohydrater; hvor alle lavkarbere er velkommen – om du lever moderat eller strikt 🙂

Lavkarbo til hverdag og fest;  hvor du finner blant annet lavkarbo oppskrifter til både hverdag og fest 😀

 

Fylte middagspannekaker

(ca 6-7 stk)

145 gram  mandelmel (jeg maler det selv, det er mye billigere) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

1 ss sesammel (6 gram karbo pr 100 gram)

4 egg

1 liten ts psyllium

1 ts salt

ca 4 dl fløte, eventuelt litt vann, men røren må ikke bli for tynn, heller litt tykk røre er  lettere å steke.(2,9 gram karbo pr 100 gram)

 

Visp sammen ingrediensene og stek pannekakene  i teflon stekepanne på svak varme godt på hver side.

 Legg et kjøkkenhåndkle over pannekakene mens du steker spinaten.

 

Fyll til pannekakene: spinat-krem

1 sjalottløk eller ca 1/2 gul løk (3,3 gram karbo /5,7 gram karbo pr 100 gram)

400 gram fersk bladspinat (0,3 gram karbo pr 100 gram)

250 gram Ricotta ost (3 gram karbo pr 100 gram)

salt og pepper etter smak

revet parmesanost til topping (0,9 gram karbo pr 100 gram)

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Stek løk i skiver i  litt smør eller olivenolje i en stekepanne til den er gjennomsiktig.

Tilsett spinaten og stek  til den er helt myk på middelshøy varme.

Sett gjerne et lokk på da går det mye fortere.

Det vil sive ut en del væske av bladene, ta da bort lokket og stek til væsken har tørket bort.

Avkjøl spinaten på et fat (går fortere da).

Bland inn Ricotta ost i den avkjølte spinaten.

Smak til med salt og pepper, eventuelt annet krydder som feks grillkrydder eller revet muskatnøtt viss du liker det.

Fyll pannekakene (en stripe på midten) med spinat- Ricotta blandingen og  rull/brett pannekakene.

Legg de tett i en ildfast form og dryss revet parmesanost på toppen.

Sett de midt i  stekeovnen i ca 10 minutt.

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott dag!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

#pannekaker #middagspannekaker #fyltepannekaker #lavkarbo

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg