Hei!
Dagens rett er pannekaker fylt med en deilig krem av spinat og ricotta ost
Dette ble et mettende og godt måltid.
Disse pannekakene er både sukkerfri og glutenfri!
Jeg vil også tipse om 2 lavkarbo facebook grupper som er supre å følge:
Litt Lettere – I Kropp og Sjel ; en herlig lavkarbo og motivasjonsgruppe som virkelig har fokus på å løfte hverandre opp!
Lavkarbo til hverdag og fest; hvor du finner blant annet lavkarbo oppskrifter til både hverdag og fest 😀
Fylte middagspannekaker
(ca 6-7 stk)
145 gram mandelmel (jeg maler det selv, det er mye billigere) (6,3 gram karbo pr 100 gram)
1 ss sesammel (6 gram karbo pr 100 gram)
4 egg
1 liten ts psyllium
1 ts salt
ca 4 dl fløte, eventuelt litt vann, men røren må ikke bli for tynn, heller litt tykk røre er lettere å steke.(2,9 gram karbo pr 100 gram)
Visp sammen ingrediensene og stek pannekakene i teflon stekepanne på svak varme godt på hver side.
Legg et kjøkkenhåndkle over pannekakene mens du steker spinaten.
Fyll til pannekakene: spinat-krem
1 sjalottløk eller ca 1/2 gul løk (3,3 gram karbo /5,7 gram karbo pr 100 gram)
400 gram fersk bladspinat (0,3 gram karbo pr 100 gram)
250 gram Ricotta ost (3 gram karbo pr 100 gram)
salt og pepper etter smak
revet parmesanost til topping (0,9 gram karbo pr 100 gram)
Sett stekeovnen på 200 grader.
Stek løk i skiver i litt smør eller olivenolje i en stekepanne til den er gjennomsiktig.
Tilsett spinaten og stek til den er helt myk på middelshøy varme.
Sett gjerne et lokk på da går det mye fortere.
Det vil sive ut en del væske av bladene, ta da bort lokket og stek til væsken har tørket bort.
Avkjøl spinaten på et fat (går fortere da).
Bland inn Ricotta ost i den avkjølte spinaten.
Smak til med salt og pepper, eventuelt annet krydder som feks grillkrydder eller revet muskatnøtt viss du liker det.
Fyll pannekakene (en stripe på midten) med spinat- Ricotta blandingen og rull/brett pannekakene.
Legg de tett i en ildfast form og dryss revet parmesanost på toppen.
Sett de midt i stekeovnen i ca 10 minutt.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#pannekaker #middagspannekaker #fyltepannekaker #lavkarbo
Hei. Pannekakene ser gode ut! Har du prøvd med frossen spinat? Kan det gå bra😃
Har ikke prøvd med frossen spinat, men den må nok stekes lenger da pga mye væske i den når den tines. 😀
takk for tips. Satt og lurte på hva jeg skal ha til middag, og blir bestandig motivert av dine sider.
Dette så innmari godt ut.
Tusen takk <3 Så kjempekjekt å høre 😀
Kan man bruke annet mel enn mandelmel?
Har ikke testet det ut, desverre, mulig dy kan bruke kokosmel, men da ca halvparten med kokosmel siden det suger til seg mye væske 😊
De pannekakene var umulige å steike. De detter bare fra hverandre. Skikkelig porøse. Går hvertfall ikke an å rulle dem 🙈
Fulgt oppskriften 100%
Har laget disse i mange år, så vet ikke helt hva som gikk galt her🤷♀️
Veldig kjedelig når det ikke går som det skal.
Stekte du i stekepanne med belegg?
Det er i såfall best, da generelt lavkarbo pannekaker løser seg lettere opp enn de vanlige med gluten…
mulig du trengte litt mer av fiberhusk som er et bindemiddel, fiberhusk mengde kan variere fra merke til merke.
Og så er det lurt å la pannekaken steke godt på første siden før en skal snu den.❤️