Reklame | Helsefreak.no
Hei,
Dette ble kjempegodt, jeg hadde egentlig tenkt å lage denne retten medd stekt kjøttdeig og blomkålris, men oppdaget at jeg ikke hadde kjøpt kjøttdeig allikevel 🙈😅 Så da ble det kjøttfri middag. Jeg har her brukt hele tomaten, men om du bil kan du skjære bort hvor stilken på tomaten har vært og la være å bruke den delen, min mann er ikke så glad i “rumpa” på tomaten 😅😅😅💗
Fylte tomater
(2 porsjoner)
8 store tomater
Fyll:
2 -3 stk store sjampinjong sopp (ferske)
200 gram blomkålris
gurkemeie krydder
1/2 squash
1 gul løk
1 fedd hvitløk, presset
2-3 stk vårløk
salt
pepper
ramsløk krydder HER
paprika krydder
1/2 buljongterning (knust)
olivenolje/matolje
revet ost, hvitost eller paremsan
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Vask tomatene godt og del de i to ( en stor og en liten del), ta ut innmaten, ta ut så mye du klarer. Jeg brukte litt av innmaten i fyllet også.
Stek en finhakket løk i litt olje eller smør, og stek til den er myk og blank.
stek blomkålris sammen med løken og litt gurkemeie krydder så risen får en lys og fin gul farge.
Tilsett oppskjært sopp og squash, vårløk og presset hvitløk med hvitløkspresse.
Bland inn knust buljongterning og annet krydder.
Tilsett litt av tomatfyllet.
Finn en ildfast form og plasser tomatene oppi den.
Press så mye fyll du klarer nedi tomatene og dryss revet ost over, sett eventuelt «tomatlokket» på.
pensle tomatene med en blanding av olivenolje, salt og gjerne litt grillkrydder/presset hvitløk for litt ekstra god smak på tomatene.
Resten av fyllet kan du legge i formen sammen med tomatene.
Sett midt i stekeovnen i ca 20- 30 minutter.
Håper det smaker
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lowcarb #tomater #fyltetomater #vegetar #kjøttfrimiddag
Må prøves!
Takk, ble veldig godt dette 😍❤️