Hei!
Travel hverdag her fortiden da jeg prøver å kombinere jobb på sykehjem, blogg, øvelses-kjøring, barn og familie 😀 I tillegg har jeg startet en laser-klinikk oppi alt dette 😀
Når det er travle dager – noe mange har – er det lurt å planlegge dagene og måltidene ikke minst – spesielt når en spiser lavkarbo!
For eksempel en ukemeny kan være greit å planlegge for hver uke da sparer en både tid og penger 😉 Pluss det er lettere å ikke “sprekke” og holde seg til lavkarbo!
Ukemeny med middagstips for denne uken finner du HER
Hjemmelaget granola er veldig enkelt å lage selv, og en fordel med hjemmelaget mat er at en vet da hva man spiser og slipper en del av tilsetningsstoffene som ferdig preparert mat inneholder. Denne granolaen smaker kjempegodt!
Oppbevares på glass med lokk eller tett boks i ca 2-3 uker.
Granola med chiafrø og bær
150 gram mandler (6,3 gram karbo pr 100 gram)
50 gram hasselnøttkjerner (4,8 gram karbo pr 100 gram)
50 gram sesamfrø (10,0 gram karbo pr 100 gram, varierer fra pakke til pakke)
50 gram kokosmasse (6,4 gram karbo pr 100 gram)
1 ss chiafrø (7,7 gram karbo pr 100 gram)
1 liten klype salt
ca 2 -3 ss fibersirup gold eller fibersirup clear (6,0 gram karbo pr 100 gram)
2 ss sukrin gold eller ca 1 ts natreen (etter smak)
1 ss kokosolje eller smeltet smør, nøytral olje
ca 0,5 dl kaldt vann
100 gram skogsbærblanding (frosne) + litt søtning etter smak til bærene (6,0 gram karbo pr 100 gram)
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Start med å hakke mandler og hasselnøtter i en blender/ kjøkkensmaskin, hell dette over i en bolle sammen med sesamfrø, chiafrø og kokosmasse.
Bland inn vann, olje/ smør, salt og søtning og legg det utover en stekeplate ikledd bakepapir.
Ha de frosne bærene i en blender og grovhakk de en kort stund, bland litt søtning i bærene og hell de over granolaen på stekeplaten.
Sett det midt i ovnen i ca 30 minutter, rør om forsiktig innimellom så granolaen blir jevnt over stekt.
Følg med da det fort kan bli brent!
Begynner granoalen å bli brun på toppen, men fortsatt litt våt kan det være lurt å skru av ovnen og la brettet stå i ovnen med ovnsdøren åpen.
Dette er kjempegodt som topping på gresk yoghurt eller smoothies.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
#lavkarbo #granola
Jeg er ikke så vant med denne typen mat, vet liksom ikke hva jeg skal bruke granola til? 😀 Du vet jeg er litt rar med mat 😀
Granola er kjempegodt til yoghurt eller smoothies og chiagrøt 😀