Lavkarbo gulrotkake

Hei,

Gulrotkake er bare sååå godt! Og denne lavkarbo varianten av kaken er intet unntak, den er om mulig enda bedre – og det beste av alt den kan nytes med god samvittighet!

 

 

 

Gulrotkake

(20 cm kakeform)

 

4 egg

1 dl sukrin:1 (eller annen søtning, husk mengde justering)

40 gram mandelmel (malte mandler IKKE fettredusert) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

40 gram kokosmel (finmalt fra funksjonellmat.no) (18 gram karbo pr 100 gram, står på pakken)

2 ts bakepulver

2 ts vaniljessens /pulver

1 ts kanel (28,1 gram karbo pr 100 gram)

1 ts kardemomme (40,5 gram karbo pr 100 gram)

4 ss rømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)

160 gram revet gulrot (6,7 gram karbo pr 100 gram)

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til luftig eggedosis.

Skrell og riv gulerøtter på et rivjern.

Bland inn de tørre ingrediensene og så rømme og revne gulrøtter.

Hell røren over i en smurt kakeform str: 20 cm.

Sett kaken midt i stekeovnen i ca 30 minutter.

 

 

Ostekrem

(viss du ikke vil lage roser kan du halvere ostekrem oppskriften)

 

400 gram Tine kremgo smøreost naturell (2,7 gram karbo pr 100 gram)

ca 1 dl Sukrinmelis (etter smak)

noen dråper/ spruter natreen etter smak

4 ss smør (romtemperert) (0,5 gram karbo pr 100 gram)

vaniljeessens etter smak

gul konditorfarge

 

 

 

Visp godt ingrediensene til et ostekrem.

Smør ostekremen over avkjølt kake.

Pynt med feks sukrin marsipan egg (lag selv) eller stemorsblomster.

Oppbevares kaldt.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god helg!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

 

#lavkarbo #kake #gulrotkake #helg #kaketips #carrotcake

7 kommentarer

Siste innlegg