Lavkarbo hamburgerbrød

Hei

Dette ble en kjempegod burger 😋😋😍😊 Og løkringene med bacon ble virkelig “the cherry on the top!”

 

 

 

 

 

 

 

Halvgrove burgerbrød

(4 stk)

 

2 egg

1 ts sukrin gold

65 gram havrefiber

25 gram avfettet linfrømel

1 toppet ss bakepulver

1/2 ts salt

1/4 ts tørrgjær

ca 2 ss psyllium husk

1/2 boks creme fraîche

1 dl kremfløte

Sesamfrø til topping

 

Visp godt egg og sukrin gold i ca 5- 10 minutter.

Bland inn alle de tørre ingrediensene, så tilsettes creme fraîche og kremfløte.

La deigen hvile ca 10 minutter.

Er deigen for våt tilsettes mer havrefiber/linfrømel og/ eller Fiber husk.

Form til rundstykker, du kan gjerne forme burgerbrødene med våte hender, eller klapp litt vann på toppen og dryss sesamfrø over.

Jeg drysset litt havrefiber over de før steking.

Sett midt i kald stekeovn.

Skru stekeovnen på 200 grader (over og under varme) og stek i ca 20- 30 minutter til de er gylden og gjennomstekte.

 

 

Karbonader

(4 stk burgere)

 

1 pakke karbonadedeig eller kjøttdeig (400 gram)

1 egg

2 ts psyllium husk

ca 100 gram revet hvitost

ca 1/2 ts salt

ca 1/4 ts pepper eventuelt litt grillkrydder

 

Riv hvitosten og bland inn i kjøttdeigen, egg, fiberhusk, salt og krydder.

Form til 4 stk  flate og runde karbonadekaker og stek i stekepanne til de er gjennomstekte.

Når karbonadene er gjennomstekte la jeg ost oppå; jeg hadde her cheddar og brie ost.

 

Bacon-løkringer

(4 løkringer med bacon)

 

2 gule løk

ca 8 bacon strimler

Skjær løken i litt tykke skiver  slik at du får hele ringer ca 0,5-1 cm.

Bruk to til tre av de ytterste ringene slik at det blir litt tykkelse, løsne forsiktig de i midten.

Ta en baconskive og surr rundt.

Stek i en stekepanne til bacon eller gjennomstekt, eller  i stekeovnen på 200 grader (over og under varme) i ca 15-20 minutter, snu de gjerne halvveis i stekingen.

Ha salat og det du liker i burgeren din.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en god dag!

💗

 

#Hamburger #løkringer #hamburgerbrød #lavkarbo

5 kommentarer
    1. Du har mange fristende oppskrifter. Har spist lavglykemisk i 15 år men er nå på et sted i livet hvor det blir mye kylling/ometett/salat, svin/ratatouille og biff m/grønnebønner og tomat. Håper å komme ovenpå til mer inspirert matlagning.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg