Hei
Dette ble en kjempegod burger 😋😋😍😊 Og løkringene med bacon ble virkelig “the cherry on the top!”
Halvgrove burgerbrød
(4 stk)
2 egg
1 ts sukrin gold
65 gram havrefiber
25 gram avfettet linfrømel
1 toppet ss bakepulver
1/2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
ca 2 ss psyllium husk
1/2 boks creme fraîche
1 dl kremfløte
Sesamfrø til topping
Visp godt egg og sukrin gold i ca 5- 10 minutter.
Bland inn alle de tørre ingrediensene, så tilsettes creme fraîche og kremfløte.
La deigen hvile ca 10 minutter.
Er deigen for våt tilsettes mer havrefiber/linfrømel og/ eller Fiber husk.
Form til rundstykker, du kan gjerne forme burgerbrødene med våte hender, eller klapp litt vann på toppen og dryss sesamfrø over.
Jeg drysset litt havrefiber over de før steking.
Sett midt i kald stekeovn.
Skru stekeovnen på 200 grader (over og under varme) og stek i ca 20- 30 minutter til de er gylden og gjennomstekte.
Karbonader
(4 stk burgere)
1 pakke karbonadedeig eller kjøttdeig (400 gram)
1 egg
2 ts psyllium husk
ca 100 gram revet hvitost
ca 1/2 ts salt
ca 1/4 ts pepper eventuelt litt grillkrydder
Riv hvitosten og bland inn i kjøttdeigen, egg, fiberhusk, salt og krydder.
Form til 4 stk flate og runde karbonadekaker og stek i stekepanne til de er gjennomstekte.
Når karbonadene er gjennomstekte la jeg ost oppå; jeg hadde her cheddar og brie ost.
Bacon-løkringer
(4 løkringer med bacon)
2 gule løk
ca 8 bacon strimler
Skjær løken i litt tykke skiver slik at du får hele ringer ca 0,5-1 cm.
Bruk to til tre av de ytterste ringene slik at det blir litt tykkelse, løsne forsiktig de i midten.
Ta en baconskive og surr rundt.
Stek i en stekepanne til bacon eller gjennomstekt, eller i stekeovnen på 200 grader (over og under varme) i ca 15-20 minutter, snu de gjerne halvveis i stekingen.
Ha salat og det du liker i burgeren din.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god dag!
💗
#Hamburger #løkringer #hamburgerbrød #lavkarbo
Wow! Hamburgeren der fantastisk ut!!😍
Tusen takk😍❤️ Ja, de er veldig god ❤️❤️🥰
Du har mange fristende oppskrifter. Har spist lavglykemisk i 15 år men er nå på et sted i livet hvor det blir mye kylling/ometett/salat, svin/ratatouille og biff m/grønnebønner og tomat. Håper å komme ovenpå til mer inspirert matlagning.
Tusen takk❤️ så hyggelig å høre😍🥰 håper du finner mer inspirasjon her til matlagingen 🥰
Kan eg bruke noe annet enn avfettet Linfrømel?