Lavkarbo horn med ost og skinke

Reklame | Helsefreak.no

Hei,

Er det noe man gjerne savner når en spiser lavkarbo så er det hvetebakst… Men en kan lage mye som nesten smaker det samme som vanlig hvetebakst. Disse hornene er laget med blant annet havrefiber som inneholder 0 karbohydrater. Deigen er ikke like god å jobbe med som vanlig hvetedeig, men med varsomme hender kan en forme deigen til horn. Jeg har fylt disse med ost og skinke idag, du kan også gjøre deigen søtere om du vil det; bare tilsett mer søtt og gjerne kardemomme og vanilje så har du en deig som smaker ganske så likt på bolledeig, så kan du fylle hornene med sukkerfritt syltetøy.😊💗

 

 

 

 

 

Horn med ost og skinke

(8 stk)

 

2 egg

30 gram sukrin gold (eller annen søtning) (Helsefreak.no)

75 gram havrefiber (Helsefreak.no)

15 gram kokosmel (Helsefreak.no)

1,5 ss psyllium (Helsefreak.no)

1 ts pofiber (Helsefreak.no)

1/4 ts Xanthan gum (Helsefreak.no)

1 ts salt

1 ss bakepulver

   1,5 dl (halvt beger) rømme

1 dl kremfløte

matolje (pensle bakepapiret)

Skinke

Hvitost

 

Start med å vispe egg og sukrin i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.

Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi eggene.

La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.

Tilsett rømme og kremfløte.

La deigen stå i ca 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å skjevle ut en sirkel med.

Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette mer psyllium eller mer havrefiber/kokosmel.

Smør matolje på et bakepapir og legg deigen oppå.

Legg et bakepapir oppå og kjelve forsiktig utover deigen i sirkelform (samme som når du lager pizza). Pass på at deigen ikke er for tynn for da blir den vanskelig å forme til horn.

Skjær opp sirkelen i 8 stykker med et pizzahjul eller kniv.

Skjær opp skinke  og rasp hvitosten og legg godt med fyll på hvert sykke (den bredeste delen), rull så fra den bredeste delen og mot spissen slik at du får et horn. Deigen løses lett opp så en må være lett på hendene.

Pensle med litt vann eller vispet egg på toppen, og dryss gjerne litt havrefiber over. Dryss mer ost over alle hornene før de settes i ovnen.

Ikke forvarm stekeovnen, men sett ostehornene midt i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme).

Stek ca 30 minutter til hornene er gyldne og gjennomstekte, legg gjerne et bakepapir over de dersom de begynner å bli mørke på toppen.

 

Håper det smaker!

Ønsker deg en god dag!

💗

 

Følg meg gjerne på instagram for mer inspo 😊 @katrinestenhjem

 

 

 

 

#lavkarbo #ostehorn #lowcarb #nutrition #sukkerfri #glutenfri #sugarfree #glutenfree

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg