Hei!
Jeg hadde bursdag denne uken (8. januar 🙂 ) og da lagde jeg denne super-enkle iskaken til dagen min – og det beste av alt den er sukkerfri og smaker kjempegodt!
Iskake
4 eggeplommer
ca 70 gram sukrinmelis eller annen søtning feks natreen strø (tilsvarende ca 120 gram sukker) Lurt å smake til!
5 dl kremfløte
ca 1 ss vaniljepulver (etter smak) (eller frø fra en vaniljestang) eller ca 1 ts vaniljeessens (etter smak)
sukkerfri nonstops (kjøpes hos helsekostbutikk, Kinsarvik) Kan sløyfes, du kan også bruke hakket sukkerfri sjokolade, feks sukrin sjokolade eller cloetta.
Jeg har brukt her en 20 cm rund kakeform.
Skill eggehviter fra eggeplommer. Visp eggplommer og søtning til eggedosis.
Stivpisk kremfløte og vanilje og bland dette sammen med eggedosisen.
Vend inn nonstop eller hakket sukkerfri sjokolade.
Hell så dette over kakeformen ikledd bakepapir på kantene (ca 10 cm høy kant)
Sett det så i fryseren i ca 5 -6 timer slik at kaken blir skikkelig fryst.
Fjern bakepapiret før servering, og la den stå i romtemperatur i ca 30 minutter.
Topp gjerne kaken med flere nonstop/ revet sjokolade eller friske bær før servering.
Kaken kan fint fryses igjen visst du har rester.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god søndag!
#lavkarbois #iskake
Den så flott ut 😊 Is er godt og kake er godt, en deilig kombo 😉
Tusen takk 🙂 <3
Det så skikkelig godt ut 🙂