Lavkarbo iskake

Hei!

Jeg hadde bursdag denne uken (8. januar 🙂 ) og da lagde jeg denne super-enkle iskaken til dagen min – og det beste av alt den er sukkerfri og smaker kjempegodt!

Iskake

4 eggeplommer

ca  70 gram sukrinmelis eller annen søtning feks natreen strø  (tilsvarende ca 120 gram sukker) Lurt å smake til!

5 dl kremfløte

 ca 1 ss vaniljepulver (etter smak) (eller frø fra en vaniljestang) eller ca 1 ts vaniljeessens (etter smak)

sukkerfri nonstops (kjøpes hos helsekostbutikk, Kinsarvik) Kan sløyfes, du kan også bruke  hakket sukkerfri sjokolade, feks sukrin sjokolade eller cloetta.

Jeg har brukt her en 20 cm rund kakeform.

 

Skill eggehviter fra eggeplommer. Visp eggplommer og søtning til eggedosis.

Stivpisk kremfløte og vanilje og bland dette sammen med eggedosisen.

Vend inn  nonstop eller hakket sukkerfri sjokolade.

Hell så dette over kakeformen ikledd bakepapir på kantene (ca 10 cm høy kant)

Sett det så i fryseren i ca 5 -6 timer slik at kaken blir skikkelig fryst.

Fjern bakepapiret før servering, og  la  den stå i romtemperatur i ca 30 minutter.

Topp gjerne kaken med flere nonstop/ revet sjokolade eller friske bær før servering.

Kaken kan fint fryses igjen visst du har rester.

 

Håper det smaker!

Ønsker deg en god søndag!

 

#lavkarbois #iskake

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg