Hei,
Idag våknet jeg til 1 + grad på gradstokken ute! Nå nærmer vinteren seg…!
Idag deler jeg oppskrift på Viltgyte, slike gryter er så gode nå som vi går mot kaldere tider synes jeg 🙂
Har du ikke vilt-kjøtt for hånden kan du også bruke annet kjøtt som feks biffstrimler 🙂
Viltgryte
(4 porsjoner)
ca 600 gram kjøtt kan være alt fra hjorte-kjøtt skjært i biter biffstrimler
250 gram med sopp: sjampingjong eller annen sopp som kantarell
2 ss smør
1 gulrot (ca 6 gram karbo pr 100 gram)
1/2 gul løk (5,7 gram karbo pr 100 gram)
1 fedd hvitløk (16,3 gram karbo pr 100 gram)
ca 5 dl vann
1 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
1, 5 terninger oksebuljong
salt etter smak
pepper etter smak
ca 1 ts einebær
Litt tyttebær for smak og farge (pynt)
ca 2 ss soya saus (17,9 gram karbo pr 100 gram)
Ca 1 pakke Tine Kremost naturell
Tilbehør:
1 stk Blomkål (2,3 gram karbo pr 100 gram)
1 ss smør
salt etter smak
pepper etter smak
ca 0,5 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
Du trenger også en stavmikser, eller noe annet å mose blomkålen med.
Stek løken blank og myk i 2 ss smør i en gryte.
Tilsett kjøttet og skru varmen ned til middeslhøy varme.
Når kjøttet er gjennom stekt tilsettes du skrelt og oppskjærte gulrøtter.
Tilsett et fedd presset hvitløk.
Mål opp 5 dl vann og hell det oppi gryten sammen med buljong terninger.
La det få småkoke litt før du smaker til med salt, pepper, soyasaus og einebær (jeg har kjøpt tørkete einebær på glass hos Coop Extra.
Ha litt kremfløte oppi og ca 1 pakke Tine kremost også for å runde smaken litt. Kremosten gjør sausen tykkere.
Sett lokk på å la det småkoke litt over svak varme.
Nå kan du lage blomkål-mosen:
Fjern de grønne bladene og noe av stilken på blomkålen og skjær den i mindre deler.
Kok blomkålen i vann i en kasserolle til den er mør.
Hell vannet av og tilsett smør, salt og pepper og ca 0,5 dl fløte og mos med en stavmikser.
Server og nyt 🙂
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#jaktgryte #lavkarbo #middag