Lavkarbo kake til nyttårsaften

Hei 😀

Denne paien ble kjempegod og smaker ganske så likt som vanlig paibunn 🙂

Jeg har fylt paibunnen med myk karamell og sjokolademousse som ble en herlig smakskombinasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavkarbo pai med karamell og sjokolademousse

( 28 cm paiform )

 

Paibunn:

ca 150 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert mel) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

30 gram kokosmel

1-2 ss fiberhusk/ psyllium

1 egg

1 ts salt

2 ss sukrinmelis

100 gram smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)

 

Lag bunnen:

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Bland sammen ingrediensene til paibunnen  til en fast, men litt klissete deig, ved behov tilsett mer mandelmel og eventuelt fiberhusk.

Trykk med hendene deigen ned i en smurt paiform, press deig også oppover kantene.

Prikk med en gaffel små hull i bunnen.

Sett paibunnen i stekeovnen på nest nederste rille  ca 15 minutter til den er gyllen.

 

Myk karamell

2 ss smør

3 dl kremfløte

ca 4 ss sukrin gold (etter smak)

en liten knivspiss salt

 

Bland sammen smør, kremfløte. sukrin og salt i en tykkbunnet kjele.

La det småkoke til den begynner å bli litt tykkere, men husk den vil fortsette å tykne når den blir nedkjølt.

Når den er avkjølt kan du helle den over den avkjølte paibunnen og sett paien i kjøleskap slik at karamellen stivner.

 

Sjokolademousse

2 dl kremfløte

200 gram sukkerfri sjokolade (feks Cloetta eller Sukrin sjokolade)

4 eggeplommer

2 eggehviter

2 ss sukrinmelis (etter smak)

 

Start med å piske fløten til krem og sett den i kjøleskap.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Pass på at sjokoladen ikke blir brent, da vil den klumpe seg!

Slik gjør du når du smelter sjokolade over vannbad: knekk sjokoladen i mindre biter og ha i en skål, sett skålen oppi en større skål med varmt vann oppi. Pass på at du ikke får vann oppi skålen med sjokoladen. Rør litt innimellom med en skje i sjokoladen. Bytt ut det varme vannet innimellom når det begynner å bli kjøligere.

Stivpisk eggehvitene i en ren bolle (Viktig at den er helt ren!) Øk hastigheten gradvis og tilsett sukrinmelis. Pisk til eggehvitene er så stive slik at du kan sette bollen på hode uten at det faller ut!

Pisk eggeplommene kjapt sammen og pisk det inn i den smeltede sjokoladen.

Når sjokolade og egg blandingen er kjølt litt ned kan du vende den inn i den piskete kremen.

Vend forsiktig inn den stivpiskete eggehvitemassen, pass på at du ikke rører for mye da moussen vil bli mindre luftig!

Bre sjokolademoussen utover paibunnen oppå den stivnete myke karamellen.

Sett paien kaldt et par timer før servering.

Paien holder seg fint et par dager i kjøleskap.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott dag!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

#pai #lavkarbopai #sjokolademousse #karamell

7 kommentarer

Siste innlegg