Lavkarbo kålruletter med persillesaus

Hei,

Kålruletter er en god gammeldags husmannsrett, denne retten er inspirert av God morgen Norge Wenche sin oposkrift 💗

Spisskål inneholder 0,9 gram karbo per 100 gram, og  hodekål 4,8 gram karbo per 100 gram.

Kålruletter med persiellesaus

(4 porsjoner)

8-10 stk middels store blader fra hodekål eller spisskål (spisskål har minst karbo)

Kjøttfarse:

500 gram kjøttedeig eller kvernet kjøtt fra lam eller svin

1 1/2 ts salt

1 egg

1/4 pepper

1/4 ts muskat

1/4 ts ingefær

ca 1- 2 ss Fiberhusk/ psyllium

ca 1 dl kremfløte

Bland godt sammen kjøttdeigen og saltet.

Tilsett krydder, egg og fiber husk og spe inn med kremfløte.

Plukk bladene fra en kål (om det er vanskelig å plukke av bladene kan du legge kålhodet i kokende vann i ca 8 minutter, og bladene løsner lettere)

Når du har plukket 8-10 blader legges de i en kasserolle med kokende vann i ca 2-3 minutter, plukk de opp med feks en tresleiv og legg de i en bolle med kaldt vann (rask avkjøling for å beholde grønnfargen)

Legg 2-3 ss kjøttfarse på hvert blad.

Brett kålen rundt fyllet og legg de tett i tett i en ildfast smurt form, fyll ca 1/2 dl vann i formen og dekk med folie over.

Stek i stekeovn (over og under varme) på 200 grader i ca 30 minutter (tiden avhenger av størrelsen på kålrulettene).

Persille saus:

4 ss kremost feks Tine naturell eller Philadelphia kremost

4-5 dl kremfløte

salt etter smak

pepper etter smak

en håndfull hakket fersk persille

Ha alle ingredienser (unntatt persille) i en kasserolle og kok opp mens du visper. Sett det tilsides og rør inn hakket persille.

Server med feks dampet blomkål og brokkoli, eller kokt sellerirot i biter (isteden for poteter) eller blomkålris.

Håper det vil smake!

Ønsker deg en fin dag!

💗

#lavkarbo #lowcarb #godmorgennorge #middag #kålruletter #husmannkost

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg