Hei,
Kålruletter er en god gammeldags husmannsrett, denne retten er inspirert av God morgen Norge Wenche sin oposkrift 💗
Spisskål inneholder 0,9 gram karbo per 100 gram, og hodekål 4,8 gram karbo per 100 gram.
Kålruletter med persiellesaus
(4 porsjoner)
8-10 stk middels store blader fra hodekål eller spisskål (spisskål har minst karbo)
Kjøttfarse:
500 gram kjøttedeig eller kvernet kjøtt fra lam eller svin
1 1/2 ts salt
1 egg
1/4 pepper
1/4 ts muskat
1/4 ts ingefær
ca 1- 2 ss Fiberhusk/ psyllium
ca 1 dl kremfløte
Bland godt sammen kjøttdeigen og saltet.
Tilsett krydder, egg og fiber husk og spe inn med kremfløte.
Plukk bladene fra en kål (om det er vanskelig å plukke av bladene kan du legge kålhodet i kokende vann i ca 8 minutter, og bladene løsner lettere)
Når du har plukket 8-10 blader legges de i en kasserolle med kokende vann i ca 2-3 minutter, plukk de opp med feks en tresleiv og legg de i en bolle med kaldt vann (rask avkjøling for å beholde grønnfargen)
Legg 2-3 ss kjøttfarse på hvert blad.
Brett kålen rundt fyllet og legg de tett i tett i en ildfast smurt form, fyll ca 1/2 dl vann i formen og dekk med folie over.
Stek i stekeovn (over og under varme) på 200 grader i ca 30 minutter (tiden avhenger av størrelsen på kålrulettene).
Persille saus:
4 ss kremost feks Tine naturell eller Philadelphia kremost
4-5 dl kremfløte
salt etter smak
pepper etter smak
en håndfull hakket fersk persille
Ha alle ingredienser (unntatt persille) i en kasserolle og kok opp mens du visper. Sett det tilsides og rør inn hakket persille.
Server med feks dampet blomkål og brokkoli, eller kokt sellerirot i biter (isteden for poteter) eller blomkålris.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en fin dag!
💗
#lavkarbo #lowcarb #godmorgennorge #middag #kålruletter #husmannkost