Hei,
Kjøttkaker med brunsaus er skikkelig husmannskost, men da brukes det gjerne hvetemel i sausen og serveres med poteter. Dette er en lavkarboversjon av den tradisjoenelle matretten.
Jeg serverer den her med blomkål og sellerirotmos og topper med tyttebær.
Kjøttkaker
(ca 7- 8 stk)
400 gram karbonadedeig eller vanlig kjøttdeig
1 egg
ca 2 ts salt (dersom kjøttdeig uten salt)
1 ts pepper
0,5 dl kremfløte
1-2 stk finhakket sjalottløk
1 -2 ts fiberhusk
Finhakk løken og bland det inn sammen med kjøttdeig, egg, kremfløte, salt og pepper og fiberhusk.
Smelt smør i en stekepanne og form ca 7-8 stk kjøttkaker med en skje og stek de i smøret på begge sider til de er gjennomstekte.
Tilsett ca 2 dl vann og la det koke litt sammen med kjøttkakene så de setter smak på vannet før selve sausen skal helles oppi.
Lag sausen mens kjøttakene stekes:
Fløtesaus
3 dl kremfløte
1 ss Tine smøreost naturell
1-2 ss smør
1 ss Soyasaus
1 terning Toro mørk buljong
Pepper og salt etter smak
1 ts sukrin gold
(pluss ca 2 dl vann som ferdigstekte kjøttkaker stekes videre i)
(eventuelt litt (en liten teskje) Cacas brun farge for en mer brun saus)
Visp kremfløte og smøreost sammen i en kjele.
Gi det et lite oppkok.
Skru ned temperaturen og tilsett smør, buljong, sukrin, og la dette småkoke mens du rører om ca 5 minutter.
Hell dette oppi stekepanen sammen med kjøttkakene slik at kjøttkakene setter smak på sausen.
Server med feks blomkål og sellerirotmos:
ca 400 gram sellerirot
ca 400 gram blomkål
1 ss smør
litt kremfløte (et par spiseskjeer) til ønsket konsistens
salt etter smak
pepper etter smak
Skjær av skallet på selleriroten og del den i mindre deler.
Skjær av grønne blader på blomkålen og litt av stilken og skjær i mindre deler.
Legg dette i en kasserolle fylt med vann og la det koke til det er mørt (sjekk med gaffel om de er myke og lett å stikke gjennom)
Når de er møre heller du av vannet og moser de med feks en stappe eller en stavmikser, tilsett litt smør og kremfløte, salt og pepper etter smak.
Server kjøttkakene i saus med blomkål og sellerirotmos og tyttebær.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #kjøttkaker #middag #lowcarb
Takk for masse inspirasjon!
Bare hyggelig 💖💖💖🥰
Denne prøvde jeg i går. Laget helt etter din oppskrift, både kjøttkaker og saus, og det ble helt himmelske ( bedre en de “vanlige” jeg har laget før). Men ett lite spørsmål. Var i butikken og skulle kjøpe fiberhusk. De var utsolgt og fikk det ikke tilbake før i oktober. Har du noe forslag på hva jeg kan bruke isteden ? Jeg er helt nybegynner på lavkarbo så jeg har ingen erfaring. Men så masse herlige oppskrifter på helt normal mat !! Takk for en super blogg med masse spennende oppskrifter 🙂
Tusen takk for så hyggelig kommentar 😍❤️🥰 veldig kjekt å høre at du likte kjøttkakene 😍 istedenfor Fiber husk kan du bruke psyllium, det er det samme☺️👍
This recipe looks mouthwatering! I can’t wait to try it out this weekend. Your food photography skills are top-notch too. If you’re a fan of quick and easy weeknight dinners, I have a recipe on my blog that you might find delicious. Check it out here: https://mkt57.blogspot.com Bon appétit!”
Thank you🥰 I will check it out ❤️