Hei,
Dette var en av kakene vi hadde sist jul; kokosbollekake er kjempegodt, og denne jeg har laget er både sukkerfri og glutenfri og inneholder lite karbohydrater.
Det som er supert med denne kaken er at den er utrolig enkel å lage 🙂
Kokosbollekake
(ca 22 cm kakeform)
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
4 eggehviter
2 dl natreen strø
0,5 dl sukrin melis
1 ts vaniljeessens eller vaniljepulver
Glasur
150 gram sukkerfri sjokolade
1 ss kokosfett
Kokosmasse til bunn og topp
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6-8 min , til den er helt myk .
Klem ut vannet og smelt gelatinen opp i 1 dl kokende vann. La den avkjøles litt.
Skill egghvitene fra eggeplommene og pisk eggehvitene stive (ca 10 minutter) med en kjøkkenmaskin før du tilsetter søtning og vanilje litt etter litt.
Smak gjerne litt på den søtete eggehvite-blandingen om den er søt nok.
Når eggehvite-massen er blank og fluffy (du kan snu bollen på opp ned og massen ikke faller ut!) tilsettes den lett avkjølte gelatinen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går .
Pisk på middels hastighet i ca 15 -20 minutter.
Dryss kokosmasse på et kakefat , sett ringen fra kakeformen over ( kle ringen innvendig med plastfilm da det er lettere å fjerne ringen før servering ).
Hell eggehvitekremen over (marengsen) . Sett kaldt i minst 4 timer, gjerne natten over, det gjorde jeg.
Smelt sjokolade og kokosfett i mikro eller over et vannbad.
Fordel den smeltede sjokoladen over den stivnede kaken og dryss med kokos over.
Sett kaken i kjøleskap til alt er stivnet . Men det er lurt å ta kaken ut ca en halvtime før servering da sjokolade-toppingen vil mykne litt og ikke sprekke når kaken skjæres opp.
Server og nyt!
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #kokosbollekake
Og den ser fantastisk ut 🙂 Jeg elsker kokosboller 🙂
Ja kokosboller er kjempegodt 🙂🥰