Hei,
Kokosbollekake er kjempegodt, og denne jeg har laget er både sukkerfri og glutenfri og inneholder lite karbohydrater.
Det som er supert med denne kaken er at den er utrolig enkel å lage 🙂
Kokosbollekake
(ca 22 cm kakeform)
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
4 eggehviter
2 dl natreen strø
0,5 dl sukrin melis
1 ts vaniljeessens eller vaniljepulver
Glasur
150 gram sukkerfri sjokolade
1 ss kokosfett
Kokosmasse til bunn og topp
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6-8 min , til den er helt myk .
Klem ut vannet og smelt gelatinen opp i 1 dl kokende vann. La den avkjøles litt.
Skill egghvitene fra eggeplommene og pisk eggehvitene stive (ca 10 minutter) med en kjøkkenmaskin før du tilsetter søtning og vanilje litt etter litt.
Smak gjerne litt på den søtete eggehvite-blandingen om den er søt nok.
Når eggehvite-massen er blank og fluffy (du kan snu bollen på opp ned og massen ikke faller ut!) tilsettes den lett avkjølte gelatinen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går .
Pisk på middels hastighet i ca 15 minutter.
Dryss kokosmasse på et kakefat , sett ringen fra kakeformen over ( kle ringen innvendig med plastfilm da det er lettere å fjerne ringen før servering ).
Hell eggehvitekremen over. Sett kaldt i minst 4 timer, gjerne natten over, det gjorde jeg.
Smelt sjokolade og kokosfett i mikro eller over et vannbad.
Fordel den smeltede sjokoladen over den stivnede kaken og dryss med kokos over.
Sett kaken i kjøleskap til alt er stivnet . Men det er lurt å ta kaken ut ca en halvtime før servering da sjokolade-toppingen vil mykne litt og ikke sprekke når kaken skjæres opp.
Server og nyt!
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#spisogspar #blogg #kokosbollekake #lavkarbo
Denne kaken fristet virkelig!!
Tusen takk 🙂
Du er sååå flink til å legge ute gode oppskrifter😍
Tusen takk <3 Så kjekt åmed så koselig tilbakemelding 🙂 🙂 🙂
Hvilken type kokosfett bruker du?
Er delfia kokosfett mulig å bruke på lavkarbo?
Delfia fett er greit, 0 karbo i det 😊😊😊
Jeg syns massen ble litt bitter. Er det mulig å bruke annen søtning enn natreen strø?
Ja, du kan bruke finesse eller sukrinmelis, søtningen du bruker bør ha melis -konsisten, ellers kan det bli kornete.
Så bra, da prøver jeg det neste gang ☺️
💖💖🥰🥰
Prøvde å lage denne, meeeen eg måtte vente på at gelatinen skulle kjøle seg litt…og i mellomtida (tok gjerne 5min) så var den fluffy fine eggehvitemassen blitt blaut :O
Så her må det nytt forsøkt il 😀
Så leit å høre! Går greit at vannet med gelatinen er lunken, så trenger ikke vente så lenge, bare vannet ikke er kokende varmt. Jeg har laget mye kokosboller i det siste og det går helt fint med litt varme på vannet 😘 bedre lykke neste gang 💗
Mulig det var veldig varmt den dagen? Det kan kanskje ha smeltet helt marengsen 🤷♀️