Hei,
Kokosboller er bare så godt 🙂
Har du eggehviter til overs fra tidligere i uken så er dette en super måte å bruke de på 😀
Kokosboller
(ca 14 kokosboller)
3 gelatin plater
1/2 dl kokende vann
2 eggehviter
1,25 dl sukrinmelis
ca 1/2 ts vaniljeessens
150- 200 gram sukkerfri sjokolade lys eller mørk
ca 1-2 ts kokosolje eller delfiafett
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6-8 min, til den er helt myk .
Klem ut vannet og smelt gelatinen opp i 1/2 dl kokende vann. La den avkjøles litt.
Skill egghvitene fra eggeplommene og pisk eggehvitene stive (ca 10 minutter) med en kjøkkenmaskin før du tilsetter søtning og vanilje litt etter litt.
Smak gjerne litt på den søtete eggehvite-blandingen om den er søt nok.
Når eggehvite-massen er blank og stiv tilsettes den lett avkjølte gelatinen i en tynn stråle mens maskinen går .
Pisk på middels hastighet i ca 15 minutter.
Eggehvitekremen skal være blank og stiv.
Dryss kokos på et kakefat.
Ha eggehvitekremen i en sprøytepose og sprøyt ut kokostopper.
Sett kaldt i et par timer, gjerne natten over det gjorde jeg.
Smelt sjokolade og kokosfett i mikro eller over et vannbad. Sjokoladen skal være helt flytende.
Dypp raskt kokosbollene i smeltet sjokolade og sett de på et fat så sjokoladen renner litt av, dryss kokos over.
Sett kokosbollene i kjøleskap til sjokoladen er stivnet.
Legg de over på et serveringsfat.
Server og nyt 🙂
Ønsker deg en flott lørdag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#kokosboller #lavkarbo
Ser jo bare såååå godt ut 🙂 God helg til deg og dine <3
Tusen takk ❤️ God helg til deg og fine 💕🥰😃
Skulle hatt en til nattkaffe, tror jeg skal prøve lage , bare med vanlig sukker og veggisgelatin
Godt med kokosboller ja ❤️😃
Ser gode ut:) Men hvor mye kca og hvor mange karbohydrater?
Tusen takk❤️ Bruker du sukkerfri sjokolade så blir det ikke så mange karbo per stykk☺️