Lavkarbo kremkake

Hei,

Kremkake er bare det beste jeg vet, og nå som det er helg må det være lov å kose seg litt ekstra,

og denne

kaken med  krem og bringebær smaker helt nydelig!

Lavkarbo kremkake med bringebær

(kakeform ca 18 cm)

 

Kakebunn:

150 gram mandler males til mandelmel (6,3 gram karbo pr 100 gram)

50 gram hasselnøtter males til nøttemel (4,8 gram karbo pr 100 gram)

4 eggehviter

60 gram sukrin melis (eller annen søtning)

1 ss mykt smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)

1 liten ts kanel (28,1 gram karbo pr 100 gram)

1 ts bakepulver

Topping:

ca 3 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

friske bær, jeg hadde her bringebær (3,2 gram karbo pr 100 gram)

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Visp eggehviter til en fluffy krem som kan stå av seg selv.

Bland sukrin, bakepulver og mandelmel sammen. Bland sammen kanel og mykt smør inn.

Vend så dette forsiktig  inn i  den fluffy eggehviten.

Kle en kakeform med bakepapir i bunnen og smør sidene, hell kakerøren i formen og sett midt i stekeovnen i ca 20 – 25 minutter (følge med), sjekk med kakestikke/ grillpinne etc om kaken er ferdig stekt.

Når kaken er ferdig tar du kaken ut  og lar den stå å avkjøles.

Visp kremfløte til  krem.

Skjær bunnen i to, eller ha en høy bunn, jeg hadde krem imellom lagene og oppå, da synes jeg den ble ekstra god, men det er også godt å ha en høy bunn toppet med krem og bær.

Pynt kaken med krem og bær.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god dag!

 

 

#lavkarbo #bløtekake #kremkake

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg