Hei!
Her ble det krumkake-baking igår
Krumkaker
(ca 10 stk)
4 egg
ca 2 ss natreen pulver, etter smak – smak på eggedosisen om den er søt nok (Du kan velge annen søtning)
80 gram mandelmel (malt selv, IKKE fettredusert)
20 gram sesammel ( eventuelt 10 gram kokosmel og 10 gram sesammel)
4 ss smeltet smør
3 -4 ts kardemomme
noen dråper vaniljessens
ca 4-8 ts fiberhusk (obs: ble røren for tykk? Spe med fløte!)
fløte ved behov
Du trenger også et krumkakejern og eventuelt krumkake-redskap (jeg bruker hendene til å rulle med og kopp til å lage “skåler”.
Slik gjør du: Smelt smøret og la det avkjøles litt.
Visp egg og søtning til en luftig eggedosis.
Tilsett mandelmel, sesammel (eventuelt også kokosmel), kardemomme og vaniljessens
Bland inn smøret.
Tilsett fiberhusk litt og litt om gangen.
La røren svelle ca 5 minutt så den blir tykk, men fortsatt litt rennende som en tykk vaffelrøre. Er røren for våt vil den bare klistre seg til krumkakejernet. Da tilsetter du bare mer fiberhusk. Er røren blitt altfor tykk som en klump, kan du tilsette fløte til du får en litt mer flytende konsistens, men pga fiberhusken vil røren bli tykkere etterhvert som minuttene går….
La jernet stå på middelshøy varme. Ha ca 1 spiseskje med røre på jernet så du får tynne og sprø krumkaker. Jeg presser litt på lokket på krumkakejernet så kakene blir flatere. Stek på middelshøy varme da blir de fortere sprø.
Jeg ruller krumkakene med hendene til kremmerhus eller legger de over et glass for å lage “skåler”. Krumkakene vil være ganske myke de første timene, men ha litt tålmodighet så blir de sprø.
Legg de ferdig formete krumkakene på rist og la de avkjøles helt – minst 6 timer så blir de mer sprø og gode. Jeg lot de ligge å tørke i romtemperatur på rist til dagen etter og da var de blitt sprø slik som krumkaker skal være.
Jeg har dyppet ene åpningen på krumkakene i sukkerfri sjokolade (feks sukrin sjokolade eller cloetta) og drysset skivete mandler over.
“Skålene” er supre å fylle med multekrem eller sukkerfri iskrem oppi.
Tips: blir de ikke sprø etter noen timer i romtemperatur kan du sette de i ovnen på ca 50-70 grader over/ under varme i ca 1 times tid, før servering.
Håper det vil smake!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #krumkake #lavkarbokrumkake #lavkarbo #dessert #jul #hverdag #lavkarbotips #julemat
Krumkaker blir det ikke noe av for meg. Jeg er ikke så glad i de, men jeg spiste de mye før da
nei, smaken er som baken
Du får til ALT du..uten karbo…Ser jo kjempe gode ut…Flott tips!
Tusen takk
Ja det gjelder å prøve seg frem, litt prøving og feilig så får en det til 
Ser jo bare lekkert ut det der.. <3 Klem fra Annebe
Tusen takk <3 God klem til deg
Hvorfor sesammel? Hvilken funksjon har det?