Hei,
Krydderkake er så godt og spesielt godt toppet med ostekrem!
Jeg har brukt mandelmelet fra Rema 1000 denne gangen, og kokosmelet er fra Funksjonellmat.
Krydderkake med ostekrem
(ca 23 cm x 23 cm ildfast form, eventuelt brødform/ kakeform)
6 egg
6 ss sukrin gold
1 ss flytende natreen
1 knivspiss med salt
2 ts bakepulver
50 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (4 gram karbo pr 100 gram, matvaretabellen.no)
70 gram kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram, funksjonellmat.no)
1 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram, Tine.no)
2 ts kanel
2 ts kardemomme
Ostekrem
200 gram smøreost naturell
ca 2 ss sukrinmelis (etter smak)
ca 1 ts natreen, flytende.
ca 1 ts vaniljepulver /vaniljeessens (etter smak)
noen dråper sitronsaft
Lag krydderkaken:
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .
Vend forsiktig inn alt det tørre og tilsett fløte.
Hell røren over i en form (jeg kledde formen først med bakepapir) som tåler steking.
Stek kaken midt i ovnen og stek i ca 25 minutter (OBS følg med!)
Avkjøl kaken.
Lag ostekrem:
Visp 200 gram smøreost naturell med sukrinmelis, flytende natreen, vaniljepulver/ essens og noen dråper sitronsaft.
Topp avkjølt kake med ostekrem.
Håper det smaker!
Følg meg gjerne på Instagram @katrinestenhjem
Ønsker deg en dag videre!
💗
#lavkarbo #krydderkake #lowcarb
God morgen!
mmmmmm denne vet jeg er god – og din oppskrift må nok prøves 🙂
Lag deg en fin dag 🙂
Tusen takk ❤️🥰 ja denne er kjempegod 🥰
Ser gode oppskrifter ,er ny på lavkarb.så jeg savner ca.antall karb.iet stykke kake. Flott med dine oppskrifter. Takk
Bruker du matvaretabellen.no kan du søke opp matvarer og karbohydrater. Det blir sånn ca 1,5-2 karbo (kjapt regnet) i hvert kakestykke… 😊
Må prøves!
Ja, anbefales 😊