Reklame | Helsefreak.no
Hei,
Dette lavkarbo-brødet synes jeg er kjempegodt og har ingen “bismak” som ofte lavkarbo brød kan ha. For meg er dette brødet det nærmeste en kommer en “vanlig loff” på lavkarbo-kost.
1 liten loff med valmuefrø
(form: 10 cm x 20 cm)
2 egg
1 ts sukrin gold
75 gram havrefiber (Helsefreak.no, HER)
30 gram mandelmel (ikke fettredusert)
1,5 ss psyllium/ fiber husk (Helsefreak.no HER)
1 ts pofiber (for saftigere bakst) (Helsefreak.no, HER)
1 ts salt
1 ss bakepulver
1,5 dl (halvt beger) rømme
1 dl kremfløte
valmuefrø til topping
Start med å vispe egg og sukrin i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi med eggene.
La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.
Tilsett rømme og kremfløte.
La deigen stå i ca 3- 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å rulle rundstykker med. Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette mer psyllium eller mer havrefiber/mandelmel.
Ha et bakepapir i brødformen og trykk lett med hendene deigen ned i formen.
Pensle brødet med litt vann (fuktes lett på toppen) og dryss over litt havrefiber og tilslutt et dryss med valmuefrø.
Ikke forvarm stekeovnen, men sett brødet midt i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme).
Stek ca 40 minutter til brødet er gjennomstekt (obs, dette varierer mye fra ovn til ovn!) Begynner brødet å bli mørkt oppå men er fortsatt veldig mykt, kan du legge bakepapir oppå og stek et par minutter til.
Brødet er best ferskt med feks godt smør og sukkerfritt bringebærsyltetøy eller hvitost
Brødet kan også fryses.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lowcarb #nutrition #mat #spis #brød #valmuefrø #lavkarboloff
God morgen til deg. Sikkert godt til frokost:)
Ha en fin dag:)
Ja dette brødet ble veldig godt


ha en fin dag 

Fristende frokost!
Tusen takk
Et nydelig godt brød
Takk som deler så mange gode oppskrifter
Tusen takk
Så hyggelig å høre 


Et nydelig godt brød
Takk som deler så mange gode oppskrifter
Beklager
Kommer opp dobbelt hos meg

Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding




Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding




Hei jeg prøvde lage denne. Den ble veldig «tørr» i munnen og litt sånn kornete å tygge (litt som å tygge ublanda havrefiber). Kan det ha blitt for lite veske i min? Eller eltet jeg den for kort tid?
Ellers var smaken veldig god så vil gjerne få til dette
Ikke gått å si hva som gikk galt, mulig deigen var for tørr ja… Bedre lykke neste gang
