Hei!
Disse fløtekaramell-sjokoladene med peanøtter smaker bare helt himmelsk! Anbefales virkelig å lage, er litt usikker på hvor lenge slike godbiter kan lagres, men en liten uke skal gå greit så lenge de oppbevares i kjøleskap.
Fløtekaramell-sjokolader med peanøtter
( ca 14 stk )
90 gram smør
4 dl fløte
70 gram sukrin gold
4 ss fibersirup gold
200 gram sukkerfri sjokolade (valgfritt)
en håndfull peanøtter (kan sløyfes) inni karamellsjokoladen og/ eller til topping
litt maldonsalt (kan sløyfes) til topping
Smelt smør i en tykkbunnet kjele (jeg fordelte karamellen i to kjeler da det går litt fortere at karamellen tykner), når smøret er smeltet tilsettes fløten, sukrin gold og fibersirup gold under omrøring. Rør om til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta ca 30 minutter. La det småkoke litt.
Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad. Blir sjokoladen litt for tykk kan du gjøre den mer flytende igjen ved å tilsette en liten teskje fett: feks kokosfett, kokosolje.
Hell så den smeltede sjokoladen først over i silikonformer eller i en brødform med bakepapir i bunnen.
Dryss over peanøtter eller du kan vente med peanøttene til å drysse over tilslutt.
La karamellen stå og bli litt avkjølt før du heller den over sjokoladen/ peanøttene. Viss du vil kan du avslutte med et dryss peanøtter på toppen, eller eventuelt litt havsalt (Maldon)
Sett fløtekaramell-sjokoladen i kjøleskapet i ca 4 timer (eller i fryseren viss du er litt utålmodig) til den stivner.
Skjær opp i passende biter.
Oppbevar fløtekaramell-sjokoladen kjølig.
Håper det smaker!
God lørdag!
#karamell #lavkarbo
Det så godt ut 🙂 Jeg er bittelitt flink om dagen. Ikke så mye søtt eller kaffe latte, eller annet morsomt 😀 Pga magen var så rar. Men nå virker den fin, så nå er jeg vel på “kjøret” igjen snart 😀 He-he
Godt å høre at magen er bedre nå 🙂 God helg <3