Lavkarbo mac and cheese

Hei,

Denne oppskriften er inspirert av God morgen Norges Wenche sin oppskrift på mac and cheese som består av macaroni og ost i hvitsaus. Macaroni er som mange vet ikke lavkarbomat så den er byttet ut med blomkål og brokkoliblanding- dermed ble dette en sunn og smakfull rett!

Lavkarbo alternativ til mac and cheese

(4 porsjoner)

 

1 pakke bacon i terninger (150 gram)

1 pose frossen blomkål og brokkoli blanding (500 gram)

3 dl kremfløte

3 ss kremost naturell, feks fra Tine

150 gram revet hvitost

salt etter smak

pepper etter smak

+ revet hvitost til topping

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Kok opp vann og la blomkål og brokkoli få trekke et par minutter til de er tinte.

Stek bacon godt i en stekepanne.

Ha kremost og kremfløte i en kasserolle og visp godt sammen, når det begynner å småkoke kan du tilsette revet hvitost som røres inn og ta det bort fra varmen.

Bruk en dørslag eller sil og tøm ut vannet som grønnsakene har lagt i. Hell grønnsakene over i en idfast form.

Hell så over den hvite ostesausen og bland det litt inn i grønnsakene.

Topp med stekt bacon og dryss revet hvitost over tilslutt.

Sett midt i stekeovnen og stek til osten er smeltet og gyllen.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god dag!

💗

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

#macandcheese #lavkarbo #middag

7 kommentarer

Siste innlegg