Lavkarbo marmorkake

Reklame | Gymgrossisten

Hei!

Et kaketips til helgen: denne lavkarbo marmorkaken ble kjempegod!

Totale karbo i kaken blir (i følge matvaretabellen.no) blir ca 5 gram.

 

 

 

 

En liten Marmorkake

(10 cm x 20 cm form , en liten brød form)

 

3 egg

3 ss Sukrin gold HER (eller annen søtning, husk mengdejustering)

1 ss flytende natreen (eller annen søtning)

1 knivspiss med salt

1 ts bakepulver

25 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

35 gram kokosmel ( finmalt kokos) (6,4 gram karbo pr 100 gram)

noen dråper vaniljeessens (flytende, fåes kjøpt hos bl.a coop extra)

1 ss (ca 7 gram) bakekakao (11 gram pr 100 gram karbo)

0,5 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

 

Du trenger også 2 skåler/boller  til å fordele røren på.

1 stk liten brødform

 

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Start med å vispe egg og søtning til eggedosis.

Tilsett alt det tørre – bortsett fra bakekakaoen (!)  og tilslutt fløten og vaniljeessensen.

Finn frem 2 boller og fordel røren, like mye i hver bolle.

Tilsett 1 ss bakekakao i den ene bollen og blande dette så røren får en brunfarge.

Kle brødformen med et bakepapir og hell halvparten av den hvite røren i bunnen, bre utover med feks en slikkepott, så heller du den brune røren over som du brer forsiktig utover,  og tilslutt den hvite røren på toppen.

Du kan lage mønster i kaken (marmor-mønster) med en gaffel eller kniv.

Sett kaken midt i stekeovnen i ca 25 minutter (følg med, da steketiden varierer fra ovn til ovn).

La kaken avkjøles litt før den er klar for servering, og nyt med en kaffekopp til, eller også litt pisket krem og friske bær attåt 😉

Kaken kan oppbevares ihvertfall en dag i romtemperatur pakket inn i plast.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god helg!

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

🤍

 

 

 

#lavkarbo #kake #marmorkake #lavkarbokake #sukkerfri #glutenfri #sugarfreecake #oppskrift #kakeoppskrift #lowcarb

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg