Lavkarbo marsipankake til 17. mai

Reklame | Helsefreak.no

Hei,

Nå er 17.mai like rundt hjørnet og her kommer enda en kakeoppskrift😊😊😊, kaken er både sukkerfri og glutenfri 💗 Pynten er inspiret av @monaslilleoase.

 

 

 

Når kaken er avkjølt er den klar for fyllet og pynting. Jeg snur kaken opp ned og bruker den opprinnelige bunnen til toppen på kaken siden den er som oftest penest.

 

Du må ha masse krem på kaken !!! (dobbelt så mye som dette bildet viser)

Kle kaken med resten av kremen.

Sukrin marzipan inneholder 9 gram karbo per 100 gram.

På pakken står det 26 gram karbo hvorav 17 gram  er polyoler som kan trekkes ifra karbohydratene.

 

Sukrin marzipan er mindre klissete enn vanlig marsipan og enkel å kjevle ut med litt sukrinmelis til hjelp som drysses over og under.

 

Skjær av overflødig marsipan langs kantene på kaken.

 

Maripan kake 

(20 cm kakeform)

 

Bunnen:

6 egg

6 ss sukrin gold

1 ss flytende natreen

2 ts bakepulver

50 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (4 gram karbo pr 100 gram, matvaretabellen.no)

70 gram kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram)

ca 2 ts vaniljeessens

1 dl  kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram, Tine.no)

1 ss romtemperert mykt smør

 

Fyll:

Sukkerfri syltetøy feks jordbærsyltetøy (kan lages selv med 1/2 kurv jordbær og søtning pluss ca 0,5 dl vann og gi det et lett oppkok mens du rører om)

ca 3-4 dl kremfløte som vispes til krem, smak til med søtning og vanilje.

Pynt:

1 pakke Sukrin Marzipan, 200 gram  (HER)

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .

Vend forsiktig inn alt det tørre.

Rør forsiktig inn vaniljeessens, romtemperert smør og kremfløte.

Hell røren over i en smurt kakeform, jeg liker å ha bakepapir i bunnen på formen.

Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter (OBS følg med!) (legg gjerne et bakepapir over viss toppen på kaken begynner å bli mørk, men husk å åpne og lukke ovnsdøren varsomt så en ikke “slår luften ut” av kaken.)

Sjekk med en kakestikke/grillpinne etc om kaken er gjennomstekt.

Er det ingen kakerøre på pinnen og kaken begynner å bli gyllen er kaken ferdig.

Avkjøl kakebunnen.

Når bunnen er avkjølt deles den i to like store deler og den ene bunnen ( jeg bruker bunnen som opprinnelig var nederst til toppen)  legges på et kakefat.

Hell litt kremfløte eller sukkerfrisaft (feks bringebær Fun saft) på bunnen slik at den blir litt oppbløtt (ca 1/2 glass),

og smør et godt lag med syltetøy over.

Legg et godt lag med vispet krem oppå, og legg den andre bunnen oppå.

Legg resten av kremen oppå og på sidene så kaken er dekket (se bildet over).

Kjevle ut marsipanen oppå et bakepapir og dryss gjerne sukrinmelis over og under.

Når marsipanen er kjevlet ut stor nok til å dekke kaken er den klar til å legges over kaken.

Skjær bort overflødig marsipan og pynt slik du ønsker.

Kaken må oppbevares in kjøleskap og er ekstra god dagen etter den er laget (ekstra saftig).

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en riktig god 17. mai 

💗

Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

#lavkarbo #sukkerfri #glutenfri #kake #bløtekake #17mai #kremkake #marsipankake

 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg