Lavkarbo middag: stekt torsk med eggesmør, blomkålmos og asparges.

Hei,

Dette ble en kjempegod middag, det meste ble tilberedt i airfryer, men kan fint stekes i stekepanne også 😊

Jeg er blitt så glad i å steke fisk i airfryer, synes torsken blir perfekt når den stekes slik 😍

 

Stekt torsk i hjertesaker med blomkålmos, asparges, tomatsalat og eggesmør

(4 porsjoner)

4 stk torsk filet, benfri

en bunt asparges

1 blomkål

1/2 sellerirot

1 ss smør

0,5 dl kremfløte

2 kokte egg

125 gram smeltet smør

Cherrytomater

vårløk

persille

salt

pepper

chiliflak

ferske urter til pynt

 

Skyll blomkålen og skjær i mindre stykker.

Skrell selleriroten og skjær i mindre stykker.

Kok opp vann i en kasserolle og legg blomkål og sellerirot i vannet, la dette småkoke til det er mørt.

Stek asparges i airfryer eller i stekepanne. Jeg stekte i airfryer, sprayet de lett med matolje og drysset litt flaksalt over, så stekte jeg på grønnsaksprogrammet i 8 minutter (med Dual Blaze airfryer, vanlig airfryer ca 10 minutt)

Når de er ferdig stekte kan de legges feks mellom to fat for å holde de varme.

Legg to rene egg i airfryeren og en skål (som tåler høy temperatur) med smør og stek i 8 minutter på 180 grader (airfry programmet, Dual Blaze 8 minutter, vanlig airfryer 10 minutter).

Stopp etter halve steketiden og skjekk om smøret er smeltet, ta det i såfall ut og stek eggene videre.

Når eggene er ferdig, ta de opp av kurven med en skje og skyll de i kaldt vann.

Stek torske stykkene i airfryeren med flaksalt og en dusj med matolje over.
stek på seafood programmet eller fiskeprogrammet.

Når blomkål og selleriroten er mør, helles vannet ut av kasserollen og tilsett 1 ss smør og 0,5 dl kremfløte, mos med feks en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Skyll hjertesalaten og knekk av 4 store blader som du legger på tallerkenene.

Skjær opp cherrytomater, vårløk og fersk persille.

Skrell eggene og skjær opp i mindre deler, legg egget oppi smøret.

Legg blomkålmos på fat, legg stekt torsk oppå hjertesalat og topp med eggesmør, legg også cherrytomatsalat og stekt asparges på fatet.

Dryss over litt chiliflak og friske urter.

 

Håper det vil smake!

Ha en fin dag!

💗

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg