Lavkarbo middags tips

Hei,

Dette er et lavkarbo alternativ til “pølse og potetmos”.

Potetmosen er erstattet med sellerirot og blomkålmos som smaker ganske så likt 🙂

Jeg brukte idag vanlige grillpølser, men de inneholder bl.a potetmel som ikke er helt “innenfor” på lavkarbo 🙂 Men det finnes pølser med lite karbo også.

Karbo tall som er skrevet inn i ingrediens listen er hentet fra matvaretabellen.no

Pølse med blomkål og sellerirotmos

(ca 2-3 porsjoner)

 

ca 4 pølser (feks grillpølser eller annen type pølse )(Karbo varierer utifra hvilken type pølser du velger)

ca 400 gram sellerirot  (2,8 gram karbo pr 100 gram)

ca 400 gram blomkål (2,3 gram karbo pr 100 gram)

1 ss smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)

litt fløte (et par spiseskjeer) til ønsket konsistens (2,9 gram karbo pr 100 gram)

salt etter smak

pepper etter smak

 

Skjær av skallet på selleriroten og del den i mindre deler.

Skjær av grønne blader på blomkålen og litt av stilken og skjær i mindre deler.

Legg dette i en kasserolle fylt med vann og la det koke til det er mørt (sjekk med gaffel om de er myke og lett å stikke gjennom)

Når de er møre heller du av vannet og moser de med feks en stappe eller en stavmikser, tilsett litt smør og fløte, salt og pepper etter smak.

Skjær opp pølse i mindre deler og bland det inn i blomkål og sellerirot-mosen.

La det stå å varmes litt på lav temperatur (ca 10 minutter).

Server og nyt!

 

Ønsker deg en god dag!

 

 

 

 

#lavkarbo #mos #sellerirot #blomkål #pølsemos

 

13 kommentarer

Siste innlegg