Hei,
Her kommer et middags tips; sei med tomatsaus i form – en smakfull og kjempegod middag
Denne gangen har jeg testet ut ferdig blomkålris kjøpt hos Rema 1000, kjekt å slippe å raspe blomkålen selv, eller som jeg gjør: kjører den en omgang i blenderen Men noe dyrere blir det jo med ferdig produkter, så det kan være like grit å raspe blomkålen selv og legge i porsjonsposer i fryseren
Sei i form med tomataus
(2 porsjoner)
1 gul løk
2 ss smør
1 fedd hvitløk
1 rød paprika
400 gram Mutti finhakkete tomater (1 boks)
1-2 ss tomatpure
ca 2 dl vann
salt etter smak
pepper etter smak
krydder, feks grillkrydder
400 gram Seifilet (frossen)
ca 100 gram revet ost, jeg brukte mozzarella ost.
Du trenger også en stavmikser viss du ønsker en finere tomatsaus.
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Skjær løk i skiver og stek i 2 ss smør til løken er blank og myk.
Skjær paprika i skiver og ha oppi sammen med løken og 1 fedd hvitløk.
Stek til paprikaen er mør.
Tilsett en boks Mutti finhakkete tomater, 2 ss tomatpure og 1-2 dl vann.
La det småkoke litt før du bruker en stavmikser og dermed får en fin rød og jevn saus.
Smak til med salt og pepper og eventuelt litt grillkrydder.
Legg nå seifileten i en ildfast form og hell sausen over.
Topp med revet hvitost og sett midt i stekeovnen og stek til fisken er mør.
Server med stekt blomkålris (revet blomkål, du kan også kjøpe dette på Rema 1000)
Og stekt grønnkål eller denne grønnkål mixen som jeg brukte her idag (men den inneholder mer karbo)
Slik gjør du med grønnkålen (eller grønnkål mix) :
Ha grønnkålen i en stekepanne med 1 dl vann og litt salt, pepper og litt grillkrydder og småkok til grønnkålen er helt myk.
Server sei med tomataus, blomkålris og grønnkål/ grønnkålmix.
Håper det smaker!
Ønsker deg en super dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#sei #fisk #tomatsaus
Så smart det å kjøre blomkål i blender……… har ikke tenkt på det…….. men du verden for muligheter vi har med mat! Tusen takk for tips
Ja det er mange muligheter nå, kjekt at det finnes ferdig og klar blomkålris også
Ja jeg kjører blomkål i blender, det går superfort, men pass på så det ikke blir blomkål mos istedet

Denne skal jeg lage i morgen.

Har seifile i fryseren
Tusen takk for fine oppskrifter.
Håper det smaker

godt med ny inspirasjon, etter sprekk i helgen
Håper du vil teste


ønsker deg en god ny uke

Ser nydelig ut
Vil det gå bra å bytte sei med torsk?
Tusen takk
Ja, det går fint
Denne er god! Liker godt å bruke sellerirot som ris, gjerne kombinert med blomkål. Bruker bare rivjernet (det til å rive ost på) til begge deler