Lavkarbo middags tips (+kyllingsaus)

Hei,

Her kommer dagens middagstips; stekt kylling med blomkålris, salat og en deilig saus.

Saus er superenkelt å lage på lavkarbo – helt uten mel 😀

 

Kylling, blomkålris, salat og saus

(3-4 porsjoner)

600 gram kyllinglår filet

1 gul løk

olivenolje eller smør til steking

salt, pepper, grillkrydder

litt sukrin gold (kan sløyfes)

 

200 gram revet blomkål til blomkålris (kan bruke ferdig revet blomkålris i pose kjøpt i dagligbarebutikk)

 

Salat:

kinakål

gul paprika

tomat

 

Saus til kylling:

1 pakke Tine smørost, naturell eller med paprikasmak

1/2 terning hønsebuljong, eller grønnsaksbuljong

ca 2 dl kremfløte

salt, pepper, grillkrydder og paprikakrydder etter smak

1-2 ss sukkerfri ketchup

 

Stek skivet løk i olje eller smør i en stekepanne til den er myk og blank.

Stek kyllingen sammen med løken og tilsett krydder og litt sukrin gold.

Stek kyllingen til den er gjennomstekt.

Skal du lage blomkålris selv kan du rive den på en riv-jern, eller som jeg ofte gjør; ha den i en blender og kjøre den til små biter.

Stek blomkålrisen i en stekepanne i litt salt og eventuelt krydder etter smak.

 

Lag sausen: Ha fløte, kremost, buljong i en kasserolle, og gi det oppkok mens du visper det sammen.

Smak til med salt og krydder og ha litt ketchup oppi for en finere farge. Du kan også helle litt av væsken fra den stekte kyllingen og løken oppi sausen i kasserollen.

Server kylling, blomkålris, salat og hell sausen over.

Håper det smaker!

 

 

Ønsker deg en flott dag!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

#lavkarbo #middag #kylling #saus #blomkålris

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg