Hei,
Her kommer dagens middagstips; stekt kylling med blomkålris, salat og en deilig saus.
Saus er superenkelt å lage på lavkarbo – helt uten mel 😀
Kylling, blomkålris, salat og saus
(3-4 porsjoner)
600 gram kyllinglår filet
1 gul løk
olivenolje eller smør til steking
salt, pepper, grillkrydder
litt sukrin gold (kan sløyfes)
200 gram revet blomkål til blomkålris (kan bruke ferdig revet blomkålris i pose kjøpt i dagligbarebutikk)
Salat:
kinakål
gul paprika
tomat
Saus til kylling:
1 pakke Tine smørost, naturell eller med paprikasmak
1/2 terning hønsebuljong, eller grønnsaksbuljong
ca 2 dl kremfløte
salt, pepper, grillkrydder og paprikakrydder etter smak
1-2 ss sukkerfri ketchup
Stek skivet løk i olje eller smør i en stekepanne til den er myk og blank.
Stek kyllingen sammen med løken og tilsett krydder og litt sukrin gold.
Stek kyllingen til den er gjennomstekt.
Skal du lage blomkålris selv kan du rive den på en riv-jern, eller som jeg ofte gjør; ha den i en blender og kjøre den til små biter.
Stek blomkålrisen i en stekepanne i litt salt og eventuelt krydder etter smak.
Lag sausen: Ha fløte, kremost, buljong i en kasserolle, og gi det oppkok mens du visper det sammen.
Smak til med salt og krydder og ha litt ketchup oppi for en finere farge. Du kan også helle litt av væsken fra den stekte kyllingen og løken oppi sausen i kasserollen.
Server kylling, blomkålris, salat og hell sausen over.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #middag #kylling #saus #blomkålris
Dette smakte nydelig🤩 Tusen takk for at du deler❤️
Tusen takk❤️ Så kjekt at det smakte 😍😍