Lavkarbo middagspai

Hei,

Dette er min favorittpai – og jeg synes den faktisk smaker bedre enn “vanlig” høykarbo pai 😊.

Jeg har denne gangen toppet den med baconstrimler som jeg laget flettemønster med.

Paien inneholder totalt ca 7,3 gram karbo, og deler du den i 8 stykker blir det 0,9 gram karbo per stykke.

 

 

 

Pai med havrefiber

(28 cm)

 

80 gram havrefiber

2 ss Fiberhusk/ psyllium

1 egg

1 ts salt

150 gram romtemperert smør

ca 6 ss kaldt vann

 

Fyllet:

2,5 dl kremfløte

4 egg

1 ts salt

ca 3 stk vårløk i skiver

4 stk skinkepålegg skjært i biter

ca 150-200 gram revet hvitost til topping

 

Topping:

ca 6 stk baconskiver

fersk basilikum blader ved servering

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Bland sammen med en sleiv eller bruk hender

(bruk gjerne hansker),  og bland sammen havrefiber, fiberhusk, egg, salt og smør.
Tilsett litt og litt vann til du klarer å forme til en deig som ikke smuldrer opp.
Smør en paiform med smør og press deigen jevnt oppover kantene og bunnen.
Prikk med en gaffel i bunnen.

Sett paien nest nederst i stekeovnen og stek til den er fått litt gyllen farge (ca 15 minutter).

Gjør eggeblandingen og fyllet klart.

Når paibunnen er stekt tas den ut legges vårløk og skinke oppi paiskallet og hell eggeblandingen over.

Dryss revet hvitost over og legg baconskiver over. Det gjør ingenting om baconet er for langt da det vil krympe en god del ved steking.

Sett inn igjen i stekeovnen og stek videre ca 20 minutter til eggeblandingen er fast, baconet sprøtt og osten gylden.

Server gjerne med en salat til.

 

Håper det smaker!

Ønsker deg en god helg!

💗

 

 

 

#lavkarbo #lowcarb #pai #baconpai #bacon #middag

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg