Lavkarbo middagstips

Hei,

Dette er en herlig kylling gryte med masse gode smaker. Jeg har brukt kyllingklubber, men synes du det blir tungvint med alle bena, kan dy bytte ut med stekt kylling i en annen variant og tilsvarende mengde 🙂 Server gjerne med blomkålris eller brokkoliris som varmes et par minutter i stekepannen med litt salt og /eller annet krydder etter ønske.


 


Kylling gryte

(ca 5 porsjoner)

 

1 pakke med kyllingklubber (600 gram) (vask gjerne av noe av krydder som allerede er tilsatt)

2 pakker Passata (400 ml x 2)

3-4 dl vann

1 medium squash (i terninger)

1 gul løk (hakket)

1 ss solsikkeolje (eller smør om du foretrekker det)

2 fedd hvitløk (presset med hvitløkspresse)

1 gul paprika (fjern frø og skjær i terninger)

1/2 sellerirot (skrelles og skjæres i terninger)

paprikakrydder

2 buljong terninger (grønnsaksbuljong eller hønsebuljong)

pepper

salt

Ramsløk krydder fra Helsefreak

Spisskummen fra Helsefreak

1 dl kremfløte

1-2 ss soyasaus

(stavmikser, valgfritt)

 

Ha olje, løk og hvitløk i en stor kasserolle og stek løken til den er blank og myk.

Tilsett grønnsakene og hell oppi passata og vann.

Tilsett buljong terningene.

La det stå å småkoke mens du rører om innimellom til grønnsakene er møre, du kan da bruke (om du vil) en stavmikser for å jevne ut grønnsakene og gjøre sausen tykkere.

Tilsett kyllingklubbene og la det småkoke under lokk i ca 15- 20 minutter, rør om innimellom.

Smak til med krydder, kremfløte og soyasaus. La det stå et par miutter til før servering.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god dag!

💗

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

#lavkarbo #middag #nutrition #lowcarb #kylling #kyllingklubber #helse #matglede #matblogg #kyllinggryte

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg