Lavkarbo middagstips

Hei,

Gressakar kan brukes til så mye! Og denne gangen har jeg laget en slags taco-variant.

Dette ble kjempegodt!

 

 

 

 

 

 

 

Gresskar taco

(3-4 porsjoner)

 

1 stk gresskar (jeg brukte typen Butternut)

1 gul løk

1 pakke kyllingkjøttdeig

1 rød paprika

en håndfull cherrytomater, oppskjærte

1 liten boks skivet sjampingjong sopp

1 eske passata (ca 400 ml)

1 stk knust grønnskasbuljong

salt

pepper

paprikapulver

litt chilipulver

litt gurkemeie krydder

ca 1 ss soyasaus

 

aioli

revet hvitost til topping

salat: agurk, sjalottløk og gjerne cherrytomater, alt skjært opp i passe størrelse.

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Vask og skjær opp gresskaret i ca 1,5 cm tykke skiver som legges utover en stekeplate med bakepapir.

Smør litt matolje på toppen og sett de i stekeovnen til de er møre (ca 15 minutter).

Imens steker du en løk i skiver i litt matolje eller smør til løken er blank og myk.

Tilsett kjøttdeigen og stek den godt, tilsett oppskjært paprika og sjampingjong.

Bland inn passata og la det stå å småkoke.

Smak til med salt, pepper og krydder.

Når gresskar skivene er ferdig stekte kan de avkjøles litt på kjøkkenbenken.

Før servering smøres det aioli over hver bunn, så legges det kyllingkjøttdeig sausen oppå, revet hvitost og salat over.

Da det er en del ekstra kyllingkjøttdeigsaus så kan den legges vedsiden av på fatet.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en flott dag!

💗

 

 

 

#butternut #middag #lavkarbo #lowcarb #middagstips #gresskar

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg