Hei,
Gressakar kan brukes til så mye! Og denne gangen har jeg laget en slags taco-variant.
Dette ble kjempegodt!
Gresskar taco
(3-4 porsjoner)
1 stk gresskar (jeg brukte typen Butternut)
1 gul løk
1 pakke kyllingkjøttdeig
1 rød paprika
en håndfull cherrytomater, oppskjærte
1 liten boks skivet sjampingjong sopp
1 eske passata (ca 400 ml)
1 stk knust grønnskasbuljong
salt
pepper
paprikapulver
litt chilipulver
litt gurkemeie krydder
ca 1 ss soyasaus
aioli
revet hvitost til topping
salat: agurk, sjalottløk og gjerne cherrytomater, alt skjært opp i passe størrelse.
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Vask og skjær opp gresskaret i ca 1,5 cm tykke skiver som legges utover en stekeplate med bakepapir.
Smør litt matolje på toppen og sett de i stekeovnen til de er møre (ca 15 minutter).
Imens steker du en løk i skiver i litt matolje eller smør til løken er blank og myk.
Tilsett kjøttdeigen og stek den godt, tilsett oppskjært paprika og sjampingjong.
Bland inn passata og la det stå å småkoke.
Smak til med salt, pepper og krydder.
Når gresskar skivene er ferdig stekte kan de avkjøles litt på kjøkkenbenken.
Før servering smøres det aioli over hver bunn, så legges det kyllingkjøttdeig sausen oppå, revet hvitost og salat over.
Da det er en del ekstra kyllingkjøttdeigsaus så kan den legges vedsiden av på fatet.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en flott dag!
💗
#butternut #middag #lavkarbo #lowcarb #middagstips #gresskar
kan jeg bruke squash skiver istedet for gresskar?
Ja, du kan bruke squash eller aubergine:)