Lavkarbo middagstips

Hei,

Idag er det fylte paprika på menyen 🙂 Dette er en god og smakfull middag som er lett å lage til.

Jeg liker å skjære paprikaene på langs, men mange foretrekker å skjære de på tvers (skjærer da toppen av paprikaen) Da blir det 2 porsjoner istedet for 4 mindre porsjoner når en skjærer på langs to like store deler.

Karbo-mengde er hentet fra matvaretabellen.no

Fylte paprika

(2- (4 små) porsjoner)

 

2 stk paprika (rød: 4,2 gram karbo pr 100 gram. Gul/orange: 5 gram karbo pr 100 gram))

2 egg

0,5 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

ca 1 1/2 ts salt

litt pepper

litt hakket gressløk (1,3 gram karbo pr 100 gram)

100 gram strimlet skinke

1 stor fersk sjampinjong sopp (0,3 gram karbo pr 100 gram)

1 sjalottløk (3,3 gram karbo pr 100 gram)

revet hvitost

 

 

Sett stekeovnen på 170 grader.

Visp sammen egg og fløte.

Tilsett salt og pepper og finhakket gressløk.

Finhakk sjalottløken og skjær sjampinjong soppen i små deler og bland dette inn i eggeblandingen sammen med strimlet skinke.

Skjær hver paprika i to like store deler (eller du skjærer kun toppen av hver paprika), og fyll med eggeblandingen.

Topp med revet hvitost og legg de oppi en ildfast form. Sett de til steking midt i ovnen i ca 40 minutter (følg med!). Legg eventuelt et bakepapir over viss osten begynner å bli gyllen.

Når paprikaene er møre er de ferdige.

Server og nyt!

 

Ønsker deg en god dag!

 

 

 

#lavkarbo #middag #fyltepaprika

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg