Hei!
Dagens middagstips er en kjempegod spicy kyllingpanne med masse grønnsaker.
Jeg hadde som tilbehør blomkålmos, men det passer også med blomkålris eller kokt sellerirot og persillerot som et lavkarbo alternativ til poteter.
Spicy kyllingpanne
(ca 3 porsjoner)
1 mellomstor løk
2 ss smør
1 gul paprika
6 stk vårløk (den hvite og lysegrønne delen)
2 medium store gulerøtter
1 medium brokkoli
2 fedd hvitløk presset med hvitløkspresse
600 gram kyllinglår filet
1-2 ts paprika krydder
salt etter smak
pepper
1-2 ts karri krydder
2-3 ts red curry paste
400 ml (en boks) kokosmelk
2-3 dl fløte (tilsett litt og litt til ønsket konsistens)
Skjær løken i skiver og stek i stekepanne i 2 spiseskjeer smør.
Skrell gulerøttene og skjær i skiver og stek den sammen med løken.
Vask og skjær opp paprikaen, vårløken i skiver og brokkolien i små buketter.
Tilsett salt, krydder og red curry pastaen og rør dette inn i grønnsakene.
Hell oppi kokosmelk og tilsett litt og litt fløte.
Skjær opp kyllingen i passe store biter, og legg den oppi stekepannen.
La alt småkoke, gjerne under lokk. La det stå å putre ca 10-20 minutter. Når kyllingen er ferdigkokt er maten klar.
Tilbehør: Blomkålmos
1 mellomstor blomkål
litt salt
litt pepper
ca 2 smørklatter
ca 2 ss fløte (tilsett litt og litt om gangen)
Bruk gjerne en stavmikser eller en en “stampe” til å mose blomkålen med når den er ferdig kokt.
Fjern de grønne bladene på blomkålen og skyll den ren.
Skjær blomkålen i 4 deler og legg den i en kasserolle med vann og kok den til den er mør.
Hell vannet ut og tilsett smør, salt og pepper, begynn med en 1 ss fløte og mos til en jevn stappe, smak på den om det trengs mer salt eller pepper, eventuelt tilsett mer fløte/væske.
Server sammen med den spicy kyllingpannen.
Håper det smaker!
Et lite gjenbrukstips på slutten : Ta vare på rot-enden på vårløken og sett den i vann – da vil den begynne å vokse opp igjen og du har egenprodusert vårløk!
Ha en flott dag!
Følg meg gjerne på intsagram: @katrinestenhjem
#kyllingpanne #lavkarbo #middag #lowcarb #middagstips #dinnertime #sukkerfri #glutenfri
Mmmm dette såg godt ut. Og jeg har noe kylling-filè i frysen jeg skal bruke en dag. Tror jeg vil prøve lage blomkålmos – så takker for tips!
Lag deg en fin dag!
Tusen takk
Ja blomkålmos er så godt
Håper det smaker 
Fint å få brukt rester etter kylling. Kalkun går vel også bra? Denne retten skal vi prøve!
Kyllinglårfilet er mer saftig kjøtt, men det går greit å bruke det en har, og slike retter som dette er perfekt til å bruke opp rester på.

Elsker kylling, og sterke kyllingsupper eller panner som denne
Kjempedeilig <3
Ja det er så godt, og spesielt på slike kjølige dager som vi har nå


Denne spicy kyllingpanne smakte så godt- helt nydelig på smak og det passet perfekt med blomkålmos til. Denne retten kommer til å bli servert flere ganger.
Takk for alle spennende flotte oppskrifter!
Tusen takk for så flott tilbakemelding


Nå ble jeg glad 

Hvilken curry paste bruker du?:)
Bruker en fra Santa Maria
