Lavkarbo middagstips

Hei!

Dagens middagstips er en kjempegod spicy kyllingpanne med masse grønnsaker.

Jeg hadde som tilbehør blomkålmos, men det passer også med blomkålris eller kokt sellerirot og persillerot som et lavkarbo alternativ til poteter.

 

 

 

 

Spicy kyllingpanne

(ca 3 porsjoner)

 

1 mellomstor løk

2 ss smør

1 gul paprika

6 stk vårløk (den hvite og lysegrønne delen)

2 medium store gulerøtter

1 medium brokkoli

2 fedd hvitløk presset med hvitløkspresse

600 gram kyllinglår filet

1-2 ts paprika krydder

salt etter smak

pepper

1-2 ts karri krydder

2-3  ts red curry paste

400 ml (en boks) kokosmelk

2-3 dl fløte (tilsett litt og litt til ønsket konsistens)

 

Skjær løken i skiver og stek i stekepanne i 2 spiseskjeer smør.

Skrell gulerøttene og skjær i skiver og stek den sammen med løken.

 Vask og skjær opp paprikaen, vårløken i skiver og brokkolien i små buketter.

Tilsett salt, krydder og red curry pastaen og rør dette inn i grønnsakene.

Hell oppi kokosmelk og tilsett litt og litt fløte.

Skjær opp kyllingen i passe store biter, og legg den oppi stekepannen.

La alt småkoke, gjerne under lokk. La det stå å putre ca 10-20 minutter. Når kyllingen er ferdigkokt er maten klar.

 

Tilbehør: Blomkålmos

1 mellomstor blomkål

litt salt

litt pepper

ca 2 smørklatter

ca  2 ss fløte (tilsett litt og litt om gangen)

Bruk gjerne en stavmikser eller en en “stampe” til å mose blomkålen med når den er ferdig kokt.

 

Fjern de grønne bladene på blomkålen og skyll den ren.

Skjær blomkålen i 4 deler og legg den i en kasserolle med vann og kok den til den er mør.

Hell vannet ut og tilsett smør, salt og pepper, begynn med en 1 ss fløte og mos til en jevn stappe, smak på den om det trengs mer salt eller pepper, eventuelt tilsett mer fløte/væske.

Server sammen med  den spicy kyllingpannen.

Håper det smaker!

 

Et lite gjenbrukstips på slutten : Ta vare på rot-enden på vårløken og sett den i vann – da vil den begynne å vokse opp igjen og du har egenprodusert vårløk!

 

Ha en flott dag!

💗

 

Følg meg gjerne på intsagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

 

 

 

#kyllingpanne #lavkarbo #middag #lowcarb #middagstips #dinnertime #sukkerfri #glutenfri

10 kommentarer
    1. Mmmm dette såg godt ut. Og jeg har noe kylling-filè i frysen jeg skal bruke en dag. Tror jeg vil prøve lage blomkålmos – så takker for tips!

      Lag deg en fin dag!

      1. Kyllinglårfilet er mer saftig kjøtt, men det går greit å bruke det en har, og slike retter som dette er perfekt til å bruke opp rester på. 😊😊

    2. Denne spicy kyllingpanne smakte så godt- helt nydelig på smak og det passet perfekt med blomkålmos til. Denne retten kommer til å bli servert flere ganger.
      Takk for alle spennende flotte oppskrifter!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg