Hei!
Denne kaken er sååååå god! Mokka-kaken ble mye bakt i min barndom og var og er fortsatt favorittkaken!
Vi pleide å kalle den “Kaffe-kake”, men det er ingen sterk kaffesmak altså, og her kommer en lavkarbo versjon av denne kjempegode kaken som smaker veldig likt på den originale!
Kaffe-kake: Hasselnøttkake med mokka og karamell- krem
( ca 20 cm kakeform )
150 gram sukrin melis, eller annen søtning
1,5 ss fibersirup gold
2 egg
150 gram hasselnøttkjerner
30 gram malte mandler
1 ts bakepulver
Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)
Visp egg og sukrin melis til eggedosis. Mal hasselnøttkjerner og mandler og bland de i eggedosisen sammen med bakepulveret og fibersirupen. Hell røren over i en smurt kakeform og sett den midt i stekeovnen i ca 20 minutt (obs: følg med!)
Mokka og karamell- krem
2 1/2 dl kremfløte
1/2 dl sterk kaffe
1/2 dl karamellsaus (se oppskrift under)
Karamellsaus
20 gram smør
1 dl fløte
12,5 gram sukrin gold
1 ss fibersirup gold
Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn fløte, sukrin gold og fibersirup på middelshøy varme. Rør helt til karamellsausen begynner å bli litt tykk, men fortsatt rennende. Sett den til avkjøling.
Slik lager du mokka og karamell- kremen:
Stivpisk kremfløten. Tilsett avkjølt kaffe og karamellsaus og vend det inn i kremen, blir kremen veldig tynn kan du vispe den opp igjen.
Topp kakebunnen med mokka og karamellkremen og ha gjerne litt revet koke eller sukkerfri sjokolade over (feks sukrin sjokolade)
La kaken stå i kjøleskap til den skal serveres.
Håper det smaker!
God fredag!
#lavkarbo #kaffekake #mokkakake
Ser innbydende ut…og mokka/kaffesmak er jo godt da.. 🙂 Klem <3
Tusen takk <3 Denne kaken er en av mine favoritt-kaker 😀 God klem til deg 🙂