Lavkarbo moussekake

Reklame | Synnøve finden

Hei,

Kan jeg friste med en fløyelsmyk moussekake? Denne kaken er inspirert av fine Ida Gran Janssen sin oppskrift på moussekake men jeg har gjort noen endringer slik at den er glutenfri og sukkerfri og lavkarbo 😊😊😊

Jeg har denne gangen brukt en ny kremost fra Synnøve Finden som heter Gresk Smøre og Bake som smaker har en lett syrlig smak og passet perfekt i en slik moussekake.

 

 

 

 

 

 

 

Moussekake

(20 cm i diameter)

 

Bunn:

150 gram mandelmel (ikke fettredusert)

70 gram smeltet smør

1/3 ts salt

1 ss sukrin gold

Moussen:

500 gram frosne bær; 250 gram jordbær og 250 gram bringebær

70 gram Finesse bakesukker (tilsvarende mengde 125 gram sukker)

8 gelatinplater

2 ss saft av en sitron

5 dl kremfløte

200 gram Gresk Smøre og Bake HER

2 ts vaniljepulver eller vaniljeessens

 

Slik lager du bunnen: Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).

Bland sammen i en bolle smeltet smør, mandelmel, salt og sukrin.

Finn frem en kakeform og klipp til bakepapiret slik at du har en strimmel med bakepapir som du legger inni formen langs kanten (dette gjøres så moussen som du heller oppi senere ikke klisterer seg til formen).

Trykk smør og mandelmel-deigen nedi bunnen på kakeformen så du får et jevnt lag.

Stek den midt i stekeovnen i ca 7 minutt.  Avkjøl etter steking.

 

Slik lager du moussen: Fyll en mugge med kaldt vann, og legg gelatinplatene oppi til de blir myke.

Imens kan du koke opp jordbær og bringebær, finesse søtning og sitronsaft, rør om.  La det småkoke helt til de er tint og most. Jeg brukte en stavmikser til å mose bærene helt.

Sett kjelen med bærene tilsides, og klem vannet ut av gelatinen som nå er blitt myk, og rør de inn i den varme bær-pureen. Sil av bringebærfrøene og avkjøl i romtemperatur.

Pisk kremfløte til krem og pisk inn gresk yoghurt og vaniljepulver/ vaniljeessens.

Rør pureen inn i kremen og hell den i kakeformen oppå den stekte kakebunnen.

Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer, helst la den stå natten over så den er helt stivnet.

Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret langs kanten.

Pynt kaken med friske bær.

Kaken oppbevares kaldt, og kan ikke stå for lenge i romtemperatur.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en god helg!

💗

 

#lavkarbo #lowcarb #kake #moussekake #sukkerfri #glutenfri

4 kommentarer
    1. Ser god ut. Kan jeg bruke peanøttmel i stedet for mandelmel? Og kan vanlig kremost naturell ost brukes i stedet for denne nye osten?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg