Lavkarbo ostekake

Reklame | Greenchoice.no

Hei,

Denne ostekaken altså…, den ble bare såååå god, farlig god faktisk (om jeg skal si det selv, helt objektivt selvsagt 😅)

 

 

 

 

 

 

 

Ostekake 

(20 cm i diameter)

 

Bunnen:

150 gram mandelmel (Ikke fettredusert)

130 gram peanøttsmør fra Green choice, jeg brukte typen: peanut butter crunchy HER

1-2 ss smeltet smør

1 ss sukrin gold

1/3 ts salt

Ostekremen:

5 plater gelatin

3 ss kokende vann

2 dl kremfløte

60 gram sukrinmelis

1/2 boks (1,5 dl) creme fraiche

125 gram kremost naturell feks Tine kremost eller Philadelphia naturell

Saft av en sitron, presset

 

Slik lager du kakebunn:

Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme)

Gjør klar en kakeform (20 cm) og ha bakepapir i bunnen og klipp til bakepapir til å ha langs kantene slik at ostekaken løsner lettere når den er stivnet og ikke fester seg til formen.

Smelt smøret og bland det inn med mandelmelet, peanøttsmøret, salt og søtning og hell den litt smulete massen over i en kakeform og trykk med hendene massen godt nedi bunnen.

Stek midt i ovnen i ca 10-15 minutter (obs varierer fra ovn til ovn)

Når kakebunnen er ferdig stekt kan den stå å avkjøles i formen imens du lager ostekremen.

 

Slik lager du ostekrem:

Legg 5 gelatinplater i kaldt vann.

Visp kremfløte og sukrinmelis til stiv krem med kjøkkenmaskin (pass på å ikke vispe for mye – da blir det smør!)

Visp (en kort stund) inn creme fraiche og kremost.

Kok opp litt vann.

Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg de i en liten skål/ bolle og tilsett 3 ss nykokt vann og visp godt med en gaffel slik at gelatinen smelter helt og det ikke er noen klumper!

Hell dette i en tynn stråle inn i ostekremen mens du visper.

Press saften av 1 sitron og hell dette oppi krem-blandingen, bland godt.

Smak og tilsett eventuelt mer søtning.

Hell osteblandingen over den avkjølte bunnen som fortsatt står i kakeformen med bakepapir oppover kantene.

Stryk med en slikkepott forsiktig kremen utover så den blir glatt oppå.

Sett i kjøleskapet og la stå i minst 6 timer, gjerne over natten til ostekaken er fast.

Pynt med friske bær og gjerne spiselige blomster.

 

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en flott dag!

💗

 

 

 

 

#lavkarbo #lowcarb #ostekake #cheesecake #sukkerfri #glutenfri #17mai

8 kommentarer

Siste innlegg