Hei 😊
Fikk så lyst på ostekake igår 😋 og da ble det kakebaking! Kjempegod denne syrlige kaken, spesielt med jordbærfyll 💗 Jeg har mandelmel i bunnen, men du kan gjerne bytte ut feks 100 gram mandelmel med ca 60 gram peanøttmel det blir veldig godt 😊
Hva synes du om pyntingen? Og hvilken liker du best?
Eller hva med slik pynting? Her er det brukt rosmarin til juletrær.
Kakebunn:
300 gram malte mandler/ mandelmel, (ikke fettredusert)
130 gram smeltet smør
1/2 ts salt
litt søtning etter smak (feks 1 ss sukrinmelis)
Ostekrem
5 plater gelatin
3 ss kokende vann
saft av en sitron (presset)
2 dl kremfløte
60 gram sukrinmelis (etter smak)
1/2 boks creme fraice (1,5 dl)
125 gram Tine smøreost naturell (en boks)
Bringebær/ jordbær fyll
300 gram frosne jordbær eller bringebær
smak til med søtning (feks sukrin melis)
1 plate gelatin
Slik lager du kakebunn:
Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme)
Smelt smøret og bland det inn med mandelmelet, salt og søtning og hell det over i en kakeform ca 20 cm størrelse.
Stek midt i ovnen i ca 15 minutter (obs varierer fra ovn til ovn)
Når kakebunnen er ferdig stekt kan den stå å avkjøles imens du lager ostekremen.
Lurt å la kakebunnen stå i formen 😉
Slik lager du jordbær/ bringebær fyll:
Legg en gelatinplate i kaldt vann.
Kok opp bær til de er helt myke, og hell bærene over i en sil med en skål under, så du får en fin bærsaus uten frø.
Du kan bruke en skje til å presse saften gjennom silen, tilslutt har du masse frø igjen i silen.
Hell bærsausen du nå har over i kasserollen igjen og varm det opp igjen til det begynner så smått å boble.
Press vannet godt av den myke gelatinen legg den i bærsausen og rør den godt inn, bruk gjerne visp.
Smak til med søtning.
Hell bærsausen oppå kakebunnen som fortsatt står i kakeformen.
Slik lager du ostekrem:
Legg 5 plater gelatin til bløt i kaldt vann.
Visp kremfløte og sukrinmelis til stiv krem (pass på å ikke vispe for mye – da blir det smør!)
Visp inn creme fraiche og Tine smøreost.
Kok opp litt vann.
Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg de i en liten skål/ bolle og visp godt med en gaffel 3 ss nykokt vann slik at gelatinen smelter helt og det ikke er noen klumper!
Hell dette i en tynn stråle mens du visper det inn i krem, ost og rømme-blandingen.
Press saften av 1 sitron og hell dette oppi krem-blandingen også, bland godt.
Smak og tilsett eventuelt mer søtning.
Jeg kledde kanten på kakeformen med aluminiumsfolie (kun over kakebunnen) slik at ostekremen ikke fester seg direkte i kakeformen.
Hell osteblandingen over bærsausen som nå er litt avkjølt.
Sett ostekaken i kjøleskap i ca 4-6 timer så er kaken blitt fast/stivnet.
Løsne kaken forsiktig med en kniv fra kakeform kantene
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god helg!
💗
#lavkarbo #lowcarb #ostekake #cheesecake #kake #julekake
Og den kaka er så god! Selv om jeg lager den litt annerledes i oppskriften 😊
Begge er flotte men den første var spesielt lekker🤩
God lørdag 😊
Tusen takk kjære deg😘❤️ Og takk for svar 😊God lørdag til deg ❤️😘
Kjempeflott å få en ostekakeoppskrift uten kjeks…den skal prøves🥰
Så kjekt å høre😍❤️ Håper det vil smake ❤️😘
Tusen takk ❤️❤️ Håper det vil smake ❤️😘