Lavkarbo ostekake

Hei 😊

Fikk så lyst på ostekake igår 😋 og da ble det kakebaking! Kjempegod denne syrlige kaken, spesielt med jordbærfyll 💗 Jeg har mandelmel i bunnen, men du kan gjerne bytte ut feks 100 gram mandelmel med ca 60 gram peanøttmel det blir veldig godt 😊

Hva synes du om pyntingen? Og hvilken liker du best?

 

 

 

 

Eller hva med slik pynting? Her  er det brukt rosmarin til juletrær.

 

 

Kakebunn:

300 gram malte mandler/ mandelmel,  (ikke fettredusert)

130 gram smeltet smør

1/2 ts salt

litt søtning etter smak (feks 1 ss sukrinmelis)

 

Ostekrem

5 plater gelatin

3 ss kokende vann

saft av en sitron (presset)

2 dl kremfløte

60 gram sukrinmelis (etter smak)

1/2 boks creme fraice (1,5 dl)

125 gram Tine smøreost naturell (en boks)

 

Bringebær/ jordbær fyll

300 gram frosne jordbær eller bringebær

smak til med søtning (feks sukrin melis)

1 plate gelatin

 

Slik lager du kakebunn:

Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme)

Smelt smøret og bland det inn med mandelmelet, salt og søtning og hell det over i en kakeform ca 20 cm størrelse.

Stek midt i ovnen i ca 15 minutter (obs varierer fra ovn til ovn)

Når kakebunnen er ferdig stekt kan den stå å avkjøles imens du lager ostekremen.

Lurt å la kakebunnen stå i formen 😉

 

Slik lager du jordbær/ bringebær fyll:

Legg en gelatinplate i kaldt vann.

Kok opp bær til de er helt myke, og hell bærene over i en sil med en skål under,  så du får en fin bærsaus uten frø.

Du kan bruke en skje til å presse saften gjennom silen, tilslutt har du masse frø igjen i silen.

Hell bærsausen du nå har over i kasserollen igjen og varm det opp igjen til det begynner så smått å boble.

Press vannet godt av den myke gelatinen legg den i bærsausen og rør den godt inn, bruk gjerne visp.

Smak til med søtning.

Hell bærsausen oppå kakebunnen som fortsatt står i kakeformen.

 

Slik lager du ostekrem:

Legg 5 plater gelatin til bløt i kaldt vann.

Visp kremfløte og sukrinmelis  til stiv krem (pass på å ikke vispe for mye – da blir det smør!)

Visp inn creme fraiche og Tine smøreost.

Kok opp litt vann.

Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg de i en liten skål/ bolle og visp godt med en gaffel 3 ss nykokt vann slik at gelatinen smelter helt og det ikke er noen klumper!

Hell dette i en tynn stråle mens du visper  det inn i krem, ost og rømme-blandingen.

Press saften av 1 sitron og hell dette oppi krem-blandingen også, bland godt.

Smak og tilsett eventuelt mer søtning.

 

Jeg kledde kanten på kakeformen med aluminiumsfolie (kun over kakebunnen) slik at ostekremen ikke fester seg direkte i kakeformen.

Hell osteblandingen over bærsausen som nå er litt avkjølt.

Sett ostekaken i kjøleskap i ca 4-6 timer så er kaken blitt fast/stivnet.

Løsne kaken forsiktig med en kniv fra kakeform kantene

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en god helg!

💗

 

#lavkarbo #lowcarb #ostekake #cheesecake #kake #julekake

5 kommentarer
    1. Og den kaka er så god! Selv om jeg lager den litt annerledes i oppskriften 😊
      Begge er flotte men den første var spesielt lekker🤩
      God lørdag 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg