Lavkarbo pai

Hei,

Pai er en super måte å bruke opp rester på, så en trenger ikke følge mine tips til fyllet her, bruk gjerne det du har tilgjengelig 💗

Denne paibunnen er laget med havrefiber som jeg synes smakte ganske så likt som vanlig pai 💗😊 Deigen er ikke like lett å jobbe med som vanlig hvete deig, men det går fint å trykke deigen ned i bunnen og oppover kantene. Jeg har brukt en paiform  28 cm, men du kan fint bruke en kakeform eller en annen ildfast form som tåler steking 😊.

Denne paien har jeg “delt i to” angående fyllet som du sikkert ser; barna ville ha strimlet skinke og uten løk, mens vi voksne ville ha litt mer smak med paprika, løk og chorizo!

 

 

 

 

 

Pai med havrefiber

(28 cm)

 

80 gram havrefiber

2 ss Fiberhusk/ psyllium

1 egg

1 ts salt

150 gram romtemperert smør

ca 6 ss kaldt vann

 

Fyllet:

2,5 dl kremfløte

4 egg

1 ts salt

Choritzo pålegg eller pølsebiter

1 liten rødløk i tynne skiver

1 grønn paprika i skiver/ terninger

hvitost til topping

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Bland sammen med en sleiv eller bruk hender

(bruk gjerne hansker),  og bland sammen havrefiber, fiberhusk, egg, salt og smør.
Tilsett litt og litt vann til du klarer å forme til en deig som ikke smuldrer opp.
Smør en paiform med smør og press deigen jevnt oppover kantene og bunnen.
Prikk med en gaffel i bunnen.

Sett paien nest nederst i stekeovnen og stek til den er fått litt gyllen farge (ca 15 minutter).

Gjør fyllet klart.

Når paibunnen er stekt tas den ut og fyllet helles oppi pai skallet.

Avslutt med et dryss av hvitost.

Sett inn igjen i stekeovnen og stek videre ca 20 minutter til eggeblandingen er fast og osten gyllen.

Server gjerne med en salat til.

Håper det smaker!

Ønsker deg en god helg!

 

Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem

 

 

#lavkarbo #keto #lchf #lowcarb #nutrition #pai

 

8 kommentarer

Siste innlegg