Hei,
Idag deler jeg oppskrift på pai 🙂
Pai er en super måte å bruke opp rester på; har du feks en halv paprika i kjøleskapet så kan du få brukt den her 🙂 Du kan bruke det du har for hånden, fyllet i oppskriften her er bare et forslag, så du trenger ikke løpe ut for å kjøpe nye ingredienser 😉
Lavkarbo pai
( 28 cm paiform )
Paibunn:
ca 150 gram mandel mel (malte mandler, IKKE fettredusert mel) (6,3 gram karbo pr 100 gram)
30 gram sesammel (6 gram karbo pr 100 gram)
1-2 ss fiberhusk/ psyllium
1 egg
1 ts salt
50 gram gresk yoghurt (5,8 gram karbo pr 100 gram)
50 gram smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)
Fyll:
2,5 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
4 egg
1 ts salt
1/2 rød paprika (4,2 gram karbo pr 100 gram)
1/2 gul løk (5,7 gram karbo pr 100 gram)
2-3 skiver med påleggs skinke skjært i ruter.
Noen små brokkoli buketter (2,1 gram karbo pr 100 gram)
hvitost til topping (jeg brukte her ca 100 gram revet mozzarella ost)
Ruccola-blader til pynt før servering
Lag bunnen:
Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Bland sammen ingrediensene til paibunnen til en fast, men litt klissete deig, ved behov tilsett mer mandelmel og eventuelt fiberhusk.
Trykk med hendene deigen ned i en smurt paiform, press deig også oppover kantene.
Sett paibunnen i stekeovnen på nest nederste rille ca 15 minutter.
Lag fyllet:
Visp sammen egg, salt og fløte.
Når paibunnen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og legger oppskjært skinke, skivet eller hakket løk, paprika skiver og brokkoli-buketter over bunnen og heller egge-blandingen over.
Dryss raspet ost over tilslutt.
Sett inn i ovnen igjen for videre steking (nest nederste rille i ca 20 minutter) Følg med!
Eggefyllet skal være fast og osten litt gyllen når paien er ferdig.
Jeg har her drysset ruccola over før servering.
Server gjerne med salat til.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #pai
Ser fristende ut!
Takk 🙂
Så godt ut🙂 vet du ca hvor mange karbo det er pr stk?
Tusen takk 💕 sånn grovt regnet ut blir det ca 3-4 karbo PR stykke viss du deler paien i 8 deler🙂
Hei
Må man bruke sesammel i eller kan man kun bruke mandelmel ?
Kan bruke bare mandelmel, men da må du nok erstatte sesammelet med litt ekstra mandelmel. Sesammelet demper i tillegg mandel smaken.