Hei,
Dette var middagen til meg og mannen min igår. Den smakte kjempegodt og ganske så likt på vanlig pai. Jeg har brukt en blanding av smør og gresk yoghurt denne gangen i paibunnen, men viss du heller vil ha bare smør kan du bruke det (da blir det 100 gram smør)
Antall karbohydrater er hentet fra matvaretabellen.no (og Bama, sjalottløk)
Lavkarbo pai
( 28 cm paiform )
Paibunn:
ca 150 gram mandel mel (malte mandler, IKKE fettredusert mel) (6,3 gram karbo pr 100 gram)
30 gram sesammel (6 gram karbo pr 100 gram)
1-2 ss fiberhusk/ psyllium
1 egg
1 ts salt
50 gram gresk yoghurt (5,8 gram karbo pr 100 gram)
50 gram smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)
Fyll:
2,5 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
4 egg
1 ts salt
strimlet skinke
en neve babyspinat (0,3 gram karbo pr 100 gram, ifølge Bama)
2-3 sjalottløk eller annen løk (3,3 gram karbo pr 100 gram)
hvitost til topping
Lag bunnen:
Sett stekeovnen på 170 grader.
Bland sammen ingrediensene til paibunnen til en fast, men litt klissete deig, ved behov tilsett mer mandelmel og eventuelt fiberhusk.
Trykk med hendene deigen ned i en smurt paiform, press deig også oppover kantene.
Sett paibunnen i stekeovnen på nest nederste rille ca 15 minutter.
Lag fyllet:
Visp sammen egg, salt og fløte.
Når paibunnen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og legger strimlet skinke, skivet eller hakket løk og babyspinat blader over bunnen og heller egge-blandingen over.
Legg osteskiver eller raspet ost over tilslutt.
Sett inn i ovnen igjen for videre steking (nest nederste rille i ca 20 minutter) Følg med!
Eggefyllet skal være fast og osten litt gyllen når paien er ferdig.
Server gjerne med salat til.
Håper det smaker!
Ønsker deg en fin dag!
#lavkarbo #middag #pai
Mmmm den ser helt herlig ut den paien 🙂
God fredag til deg!
Tusen takk 😀 Håper du har hatt en fin pinse-helg 🙂