Hei,
Panna cotta er en av mine favoritt desserter 😀 og min variant er helt uten sukker!
Lavkarbo panna cotta med lemon curd
4 porsjoner
Panna cotta:
3 gelatinblader
2,5 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
ca 3 ss sukrinmelis (etter smak)
ca 1 ss vaniljeessens (etter smak)
3 dl gresk yoghurt (5,8 gram karbo pr 100 gram)
Legg gelatinplatene til bløt i en skål /mugge med kaldt vann.
Ha fløte i en kasserolle sammen med vaniljeessens og sukrinmelis.
Varm opp til kokepunktet mens du rører.
Sett det til sides litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.
Visp de myke gelatinplatene inn i den varme fløteblandingen til de er helt oppløste.
La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt.
Hell så panna cotta over på porsjons glass eller skåler og sett i kjøleskapet.
Det vil ta ca 3 timer til de er stivnet.
Sitron krem:
2 eggeplommer
ca 0,5 dl saft av 1 sitron (ca 2,5 gram karbo pr 100 gram)
ca 1 ts revet skall av 1 sitron
2 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
ca 4 ss sukrinmelis (etter smak)
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle og varm opp under omrøring.
La det småkoke mens du rører i ca 30 minutter, da vil det bli litt tykkere konsistens på kremen.
Ta kasserollen til sides og la det stå å avkjøles.
Da vil kremen tykne etterhvert.
Når den er avkjølt kan den fordeles over skålene med panna cotta.
Sett inn i kjøleskapet og la stå ca 1 times tid.
Pynt gjerne desserten med en kremklatt.
Server og nyt!
Håper det smaker!
Trenger du middagstips så kan du kjøpe kokeboken min 😀
Den selges hos blant annet ARK og Haugenbok.
Ønsker deg en flott dag 🙂
For mer inspo følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
Karbo-tall er hentet fra matvaretabellen.no
#lavkarbo #pannacotta #sitronkrem
Alt ser så godt ut hos deg 🙂 Fristende desserter 🙂
Tusen takk 🙂
Fristende!
Tusen takk 🙂