Hei!
Denne panna cottaen fikk terningkast 6 av ungene mine!
Jeg har pyntet med blåbær på toppen så vi får fargene rødt, hvitt og blått – dette er absolutt en dessert verdig for 17.mai 😀
Panna cotta med bringebærsaus
(4 porsjoner)
2,5 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
3 dl gresk yoghurt fra Lindahl (5,8 gram karbo pr 100 gram)
1 vaniljestang (frøene) eller 2 ts vaniljepulver
3 ss sukrin melis
3 gelatinplater
Bringebærsaus
200 gram frosne bringebær (3,2 gram karbo pr 100)
ca 3 ss sukrin melis
Legg gelatinplatene til bløt i en mugge med kaldt vann.
Ha melk i en kasserolle sammen med frø fra vaniljestangen (eller vaniljepulver) og sukrin.
Varm opp til kokepunktet mens du rører.
Sett det tilsides litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.
Visp de bløte gelatinplatene inn i den varme melkeblandingen til de er helt oppløste.
La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt.
Hell så panna cottaen over på glass og sett i kjøleskapet. Det vil ta ca 2-3 timer til de er stivnet.
Lag bringebærsaus
Varm bringebær i en kasserolle sammen med sukrin.
La dette koke opp.
Ha bringebærene over i en sil og sil ut sausen i en skål.
Ha det over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok igjen, og sett det så til avkjøling.
Når panna cottaen er stivnet har du bringebærsausen på toppen og pynt gjerne med blåbær eller andre bær.
Håper det smaker!
#pannacotta #lavkarbo
Dette ser digg ut
Tusen takk <3
Kjempegod den der altså 🙂 Og fin til 17. mai 🙂 Håper du har en fin dag Katrine 🙂 Klem
Tusen takk <3 ja denne passer supert til 17.mai 🙂 God helg-klem til deg 🙂
Ååå, jeg må lage pannacotta. Finnes helt sikkert en anledning denne måneden…:)
Så godt at dere alle kan spise og liker det samme selv om det er lavkarbo. Du er jo virkelig blitt spesialist på det!
Tusen takk <3 God helg til deg 😀