Reklame | Helsefreak.no
Hei,
Det er ikke lenge til påske nå, så jeg “smeller” til med en påskeegg oppskrift, sukkerfri selvsagt!
Disse eggene er kjempegode og ikke så vanskelig å lage heller!
Jeg har tidligere laget med sukker, men denne gangen er de sukkerfrie.
Oppskriften er en god blanding av den hvite sjokoladekremen til bloggeren Passionforbaking og en oppskrift jeg fant på MyTaste for noen år siden som jeg desverre ikke husker hva het.
Jeg har også laget noen egg med karamell fyll
Hjemmelagde påske egg med sjokoladekrem fyll
(ca 8- 10 stk, kommer an på str på silikon former)
200 gram lys brun sukkerfri sjokolade (Helsefreak.no, HER)
0,5 dl kremfløte
120 gram hvit sukkerfri sjokolade (Helsefreak.no, HER)
150 gram kremost feks Tine kremost naturell eller Philadelphia naturell (romtemperert)
1 ss sukrinmelis
1/2 liten teskje ekte vaniljepulver
Du trenger også 1-2 stk silikon former, formene jeg har brukt her er fra Cacas.no
Vil du lage med karamellfyll? Da finner du oppskrift på myk karamell fudge HER.
Start med å knekke opp i biter den lysbrune sjokoladen og legg den i en skål som legges oppi en større skål med varmt vann.
Rør om innimellom til sjokoladen er helt smeltet. Pass på at du ikke får vann sammen med sjokoladen.
Bruk en skje og bre sjokoladen nedi og utover silikonformene.
Sett det kaldt, feks i fryseren til det stivner.
Fortsett å holde den brune sjokoladen varm da den skal brukes videre tilslutt.
Varm opp kremfløte og hvit sjokolade sammen på svak til middels høy varme imens du rører. Tilsett sukrinmelis og vanilje, varm helt til sjokoladen er smeltet.
Ta det bort fra varmen og la det avkjøles litt mens du visper litt i kremosten for å gjøre den mykere, tilsett så kremosten oppi den hvite sjokoladeblandingen og visp godt. La det avkjøles litt.
Ta så frem igjen formene med sjokolade-egg «skallene» og fyll de med den hvite sjokoladekremen.
Bre over med resten av den brune sjokoladen så eggene er helt dekket med sjokolade.
Sett de kaldt til sjokoladen er stivnet ( i kjøleskap et par timer, i frys ca 30 minutt).
Oppbevares i kjøleskap.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #påskeegg #lowcarb #nutrition
Ååååå herregud rett og slett! Helt i min bane og jeg hadde IKKE klart meg med ETT egg der nei…. jeg elsker slike søtsaker
Mmmmm de ser så fristende gode ut at jeg får vann i munnen her 
Og lekre bilder hadde du også – med de søteste kopper til
Lag deg en fin fin onsdag
Gleder meg til påske!
Ja, jeg også


Så fantastiske ut
du er så flink 
Tusen takk


Tusen takk

