Hei,
Pavlova er en skikkelig sommerkake 😊🌞💗 Den krever egentlig ikke så mange ingrediensene: eggehvite, sukrinmelis og litt edikk!
Av eggeplommene til overs laget jeg en vaniljekrem som smaker nydelig sammen med pavlova.
Når du steker med kunstig søtning blir pavlovaen raskere brunfarget, for å unngå at den blir helt mørk kan du legge et bakepapir på toppen når marengsen er stivnet.
Pavlova
(ca 25 cm sirkel)
3 eggehviter (ta vare på eggeplommene)
30 gram sukrinmelis
1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik eller vanlig eddik
Vaniljekrem
3 eggeplommer
2 dl kremfløte
vanileessens og/ eller vaniljepulver etter smak
1/3 – 1/2 ts xanthangum
Topping
2 dl kremfløte
noen dråper vaniljeessens eller pulver etter smak
ca 1 ss sukrinmelis
Pynt
blåbær
bringebær
jordbær
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.
Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten. Bruk gjerne en stål bolle.
Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp med en elektrisk visp til en luftig og blank marengs, visp i ca 10 minutter.
Ha 1 teskje med bringebæreddik /hvitvinseddik/ eddik oppi marengsen, og bland det forsiktig inn.
Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv (snu bakebollen på hodet og massen faller ikke ut!)
Ha marengsen over på et bakepapir på en stekeplate, og spre det utover til en sirkel ca 1 cm tykk, den ytterste kanten kan godt være litt høyere og tykkere slik at kremen du skal ha oppi etter steking holder seg lettere på plass.
Jeg har her idag laget en sirkel med marengs og beholdt et “hull” i midten av kaken.
Skru ovn temperaturen ned til 115 grader.
Stek kaken nest nederst i stekeovnen i ca 1,5 time (dette varierer fra ovn til ovn) – Følg med!
Legg gjerne et bakepapir over visst den begynner å bli brun på toppen.
Når den er stivnet og fått en lett gyllen farge etter ca 30-40 minutter kan du
skru ned varmen til 50 grader på stekeovnen og stek videre til i ca 1 time.
Marengsen vil være noe myk og gummiaktig først, men sett stekeovns døren på gløtt så blir den hardere og la den stå til den er crispy.
Avkjøl helt i romtemperatur på rist.
Den kan stå et par timer da blir den hard. Marengsen kan lages flere dager før servering, oppbevar den isåfall i romtemperatur.
Den bør pyntes med krem samme dag som den skal serveres.
Lag vaniljekremen (kan lages 1-2 dager før servering):
Ha alle ingrediensene til vaniljekremen i en tykkbunnet liten kasserolle og visp mens du gir det et lett oppkok, når det begynner å boble tar du den bort fra varmen og visper litt til. Er den fortsatt veldig flytende tilsetter du litt (ca 1/3 ts( xanthangum og visper det godt inn. vaniljekremen vil bli tykkere når den avkjøles.
Pisk kremfløten til stiv krem og smak til med søtning.
Rett før servering topper du marengsen med vaniljekrem, stivpisket krem og friske bærpå pavlovaen.
Avslutt gjerne med et dryss av sukrinmelis.
Håper det vil smake!
Ha en god søndag!
💗
#lavkarbo #pavlova
Hei😊
Denne ser bare herlig fristende ut 😋🤗
Lurer på om det går ann å bruke annen søtning?
I selve marengsen er det best med sukrinmelis da den blir «hard» da 😊❤️