Hei,
Det er 1. Mai idag og vi starter på selveste fest-måneden hvor mange feirer blant annet konfirmasjon, 17.mai, og vi har også en bursdag denne måneden 😀
Dagens oppskrift er sukkerfri pavlova 😀
Mini pavlova
(ca 6 stk)
2 eggehviter
35 gram sukrinmelis
1/4 ts johannesbrød kjernemel
1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik
Topping
2 dl kremfløte
noen dråper vaniljeessens
1 ss sukrin melis
blåbær
bringebær
Sett stekeovnen på 120 grader (over og under varme)
Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.
Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.
Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.
Ha 1 teskje med bringebæreddik/ hvitvinseddik oppi marengsen, og bland det forsiktig inn.
Ta 1/4 teskje med JBK (Johannes brød kjernemel) og sil det (feks med en tesil) over marengsen og bland det forsiktig inn.
Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.
Ha marengsen i en sprøytepose med stor tipp og sprøyt ut 6 sirkler på et bakepapir, den ytterste kanten på sirklene skal være litt høyere, slik at det blir plass for kremen etterpå stekingen.
Stek minipavlovane nest nederst i stekeovnen i ca 30 minutter (dette varierer noe fra ovn til ovn).
Legg gjerne et bakepapir over de visst de begynner å bli brune på toppen.
Når de er stivnet og fått en lett gyllen farge er de ferdige.
De kan stå i avslått stekeovn med ovnsdøren åpen for å avkjøles og bli mer crispy,og så ta de ut og ta de forsiktig over på de rist.
Pisk kremfløten og smak til med søtning.
Rett før servering topper du stivpisket krem og friske bær og /eller revet sjokolade på minipavlovaene.
Avslutt gjerne med et dryss av melis.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag videre!
#minipavlova #lavkarbo #sukkerfri
De var lekre..og “oste” av maistemning 🙂 Kos deg med kvelden <3
Tusen takk 😀 God kveld til deg 🙂
Så fine maikaker, perfekte på 1. Mai 🙂
Tusen takk <3 🙂