Lavkarbo pavlova

Hei,

Det er 1. Mai idag og vi starter på selveste fest-måneden hvor mange  feirer blant annet  konfirmasjon, 17.mai, og vi har også en bursdag denne måneden 😀

Dagens oppskrift er sukkerfri pavlova 😀

 

Mini pavlova

(ca 6 stk)

 

2 eggehviter

35 gram sukrinmelis

1/4 ts johannesbrød kjernemel

1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik

 

Topping

2 dl kremfløte

noen dråper vaniljeessens

1 ss sukrin melis

blåbær

bringebær

 

Sett stekeovnen  på 120 grader (over og under varme)

Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.

Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.

Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.

 Ha 1 teskje med bringebæreddik/ hvitvinseddik oppi marengsen, og bland det forsiktig inn.

Ta 1/4 teskje med JBK (Johannes brød kjernemel) og sil det (feks med en tesil) over marengsen og bland det forsiktig inn.

Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.

Ha marengsen i en sprøytepose med stor tipp og sprøyt ut 6 sirkler på et bakepapir, den ytterste kanten på sirklene skal være litt høyere, slik at det blir plass for kremen etterpå stekingen.

Stek minipavlovane nest nederst i stekeovnen i ca 30 minutter (dette varierer noe fra ovn til ovn).

Legg gjerne et bakepapir over de visst de begynner å bli brune på toppen.

Når de er stivnet og fått en lett gyllen farge er de ferdige.

De kan stå i avslått stekeovn med ovnsdøren åpen for å avkjøles og bli mer crispy,og så ta de ut og ta de forsiktig over på  de rist.

Pisk kremfløten og smak til med søtning.

Rett før servering topper du stivpisket krem og friske bær og /eller revet sjokolade på minipavlovaene.

Avslutt gjerne med et dryss av melis.

Håper det smaker!

Ønsker deg en god dag videre!

 

 

#minipavlova #lavkarbo #sukkerfri

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg