Hei,
Pepperkaker er så godt, og fullt mulig å lage på lavkarbovis. Har du smakt med pepperkaker toppet med ost? Det er kjempegodt 💗💗💗
Pepperkaker
(1 + 1/2 brett)
50 gram smør
70 gram Sukrin sirup gold
45 gram Finesse bakesukker eller annen søtning
ca 160 gram mandelmel (ikke fettredusert)
2 ts kanel, etter smak
1 – 1 1/2 ts malt nellik, etter smak
1 – 1 1/2 ts ingefær, etter smak
1 ts natron
1 egg
2 -3 ss fiberhusk
(smak gjerne på røren om du synes den smaker nok krydder)
Smelt smøret i en kasserolle sammen med Sukrin sirup gold og søtning.
Ta kasserollen bort fra varmen når det er smeltet og tilsett egget, krydder og litt og litt mel mens du rører, tilsett tilslutt litt og litt fiberhusk.
La røren stå å svelle ca 10 minutt da skal den bli mer som en deig og lettere å kjevle ut, er den fortsatt for våt tilsetter du mer fiberhusk.
Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)
Når du skal kjevle ut deigen er det en fordel å lage tynne pepperkaker da de blir mer sprø, det kan være lurt å legge deigen mellom to bakepapir ark og kjevle ut en passe tynn deig, så bruker du pepperkake former og trykker ut pepperkaker.
Legg kakene forsiktig på stekeplate ikledd bakepapir og stek midt i stekeovnen på 160 grader. Stek kakene i ca 15 minutt.
Når du tar kakene ut fra ovnen vil de være myke, men de blir hardere når de avkjøles, da kan du flytte de over på rist og la de ligge et par timer til de er blitt sprø.
Pynt de med sukrin melis glasur laget av sukrinmelis, vann og noen dråper sitron og sukkerfri nonstop (Sweet switch confetti kjøpes hos Kinsarvik helsekost butikk)
Håper det vil smake!
Ønsker deg en flott dag!
💗
#pepperkaker #lavkarbo #lowcarb
De ser kjempegode ut! Pepperkaker med blåmuggost er jo kjempedeilig! Klem <3
Tusen takk <3 Ja sant det er godt med blåmuggost på pepperkaker <3 🙂